Nominert til Årets villmarking

Det ble et vendepunkt for Hanan Abdelrahman da hun for fire år siden oppdaget skogsområdene utenfor Oslo.
– Tårene stod i øynene på meg da jeg fikk telefonen, utbryter Hanan Abdelrahman som er nominert til Årets Villmarking. Prisen deles ut av Camp Villmark 28. mai.
– Jeg er helt utrolig glad og ydmyk over å ha blitt nominert til prisen som årets villmarking 2021, skriver Hanan Abdelrahman på sin Facebookside og tilføyer at hun knapt har klart å ta det innover seg ennå.
– Dette er liksom noe av det gjeveste en kan få skrevet på seg som mattenerd og amatør frilufsperson. Tårene stod i øynene på meg da jeg fikk telefonen.
– Bli med!
Mattelæreren er kjent som et engasjert friluftsmenneske som stadig er ute på tur i skog og mark. Sammen med to venninner har hun startet facebook-gruppa “Turfølge Oslo og omegn” hvor de tipser om fine turer og inviterer medlemmene med. Hun sitter i styret i Verdens Naturfond, er spaltist i ulike aviser og lidenskapelig opptatt av naturen som fristed for kropp og sjel.
Hun er født og oppvokst i Kairo og kom til Norge for 19 år siden. De første 15 årene levde hun livet sitt i et travelt asfalt-Oslo. Så oppdaget hun skogene og gleden over å være ute i naturen.

Kjerringhøgda i Enebakk

“De siste årene har vist at hun kan få mange med seg i å bli trygge på seg selv, trygge på sine omgivelser, og ta sin naturlige plass i samfunnet. Det handler også om bevisstgjøring og integrering av minoritetskvinner. For det er ikke nødvendigvis bare på kvinnekafeen på Holmlia det skjer. Det er like mye på vei opp til Kjerringhøgda i Enebakk, der folk nikker og hilser, peker og viser vei i den for mange mørke skogen”, heter det i nominasjonen.
Nastaran Samavat, også nominert, er enig i at det er i naturen det skjer:
– Å være et friluftsmenneske betyr at jeg ikke tilhører noen nasjonalitet, noe som er så befriende, sier hun i Camp Villmarks omtale av de nominerte. Femten år gammel flyktet hun fra krigen i Iran til Norge. Etter noen år kom hun over et tilbud fra Den norske turistforening om å delta i en turgruppe i Drammen. Dermed var det gjort. Nå har hun startet en flerkulturell turgruppe som teller 900 medlemmer fra tolv forskjellige nasjonaliteter.

Ni kandidater

Det er ni kandidater til prisen Årets Villmarking. Alle har ifølge Camp Villmark brøytet veier, tråkket opp stier og synliggjort friluftslivet på sine egne måter. Ikke minst har de inspirert tusenvis av friluftsentusiaster året rundt, heter det i en felles om tale av de nominerte. 
Årets kandidater er:
Tidligere års vinnere av Årets Villmarking er blant andre Lars Monsen, Tonje Helene Blomseth, Børge Ousland og Cecilie Skog.