– Som muslimer er vi en del av samfunnet

AKTIV: Styreleder Sajjad Younas i STL, er er også styreleder i Bergen moské. Her avbildet sammen med Bergens byråd for kultur, mangfold og likestilling, Katrine Nødtvedt.
Foto: stlb.no
Sajjad Younas er taxisjåfør og styreleder i moské, og ser frem til å bygge en ny stor-moské i Bergen.

Nylig ble Younas valgt til styreleder for det største trossamfunnet i Vestland, Bergen moske. Styrelederen er opptatt av hvordan storsamfunnet ser på muslimer.

– Vi må vise hvem vi er, og da må vi ha et åpent trossamfunn. Vi har skolebesøk her, imamene er ute og besøker elever, og vi har en rekke brobyggingsprosjekter på gang, sier Younas til Bergensavisen, og legger til:

– Samtidig ønsker vi å påvirke prosessene som angår oss, og da må vi selv delta. Muslimer er en del av samfunnet og vi ønsker at vi skal delta konstruktivt mot en enda bedre samfunnsmodell.

Ser frem til moskébygging

Sajjad kom til Bergen for 26 år siden og har økonomiutdannelse fra fødelandet. Videreutdannelsen på NHH ble fort droppet til fordel for butikkjobb og senere jobb som drosjesjåfør.

Sajjad påpeker at han ikke lenger diskuterer religion med passasjerer i helgene:

– Da er enkelte mer snakkesalig enn vanlig. De mangler ofte kunnskap om islam og muslimer, sier han.

Younas, som også har vært aktiv i Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn, regner med at medlemstallet i den muslimske menighet vil øke de kommende årene.

– Vi håper å sette spaden i jorden innen to år. Bergen er en fin by, som trenger en fin, stor moské. Visjonen vår er å åpne opp moskeen, og at vi skal bidra i samfunnet.