- Innvandrervelgernes statsministerkandidat - 01.12.2024
- – Nødvendig med mangfold for et rettferdig samfunn - 30.11.2024
- Ny forskning: Muslimske menn diskrimineres mest på jobbmarkedet - 29.11.2024
I to år var Egil Vertudazo Aasheim anestesisykepleier før han gikk over til miksebordet. Nå tar han i bruk kallenavnet sitt, Gilla, og er DJ på heltid.
– Siden jeg var liten hadde jeg alltid hatt en drøm om å være en del av musikkverdenen. Som barn var jeg alltid interessert i karaoke og disco, og på 90-tallet ble jeg veldig fenget av RnB, så egentlig har kjærligheten for musikk grodd hele tiden, sier han til Utrop.
Siden videregående hadde Gilla sett for seg at han skulle bli DJ.
– Det å få seg en utdannelse og en heltidsjobb handlet for min del mer om å følge normene i samfunnet. Foreldrene maner om “å gjøre det og det”, og man tenker også selv litt trygghet. For meg var det lurt å velge et yrke hvor man jobber med mennesker, hvor jeg trives veldig godt og har det som backup.
Tjener mer som DJ enn som anestesisykepleier
– Er du en person som liker å gå dine egne veier?
– Jeg er ihvertfall blitt tryggere på meg selv til å gjøre det de siste årene. Jeg blir jo ikke yngre med årene, så dette er tiden for å kunne utforske nye ting.
Og til tross for pandemi, sier Gilla, at det har tatt helt av siden 2019 å stå bak miksbordet.
– Faktisk tjener jeg langt mer som DJ enn som anestesisykepleier, og det sier litt om hvordan systemet er i Norge, at helsepersonell får så lite betalt, selv om det er bedre enn andre steder i verden.
Under de mest nedstengte tidene har Egil gjort streams sammen med andre DJer i Oslo.
– Inntektene har jo egentlig kommet fra reelle jobber, så det å lage streams var ment for å nå frem til flere.
Kombinerer kommersielt med undergrunn
Gilla kaller musikkstilen sin for “kommersiell”, og med innslag av hip-hop, RnB og house.
– Så er jeg også veldig fan av andre DJer og spiller mye “edits”, for å skille meg mer ut.
– Har du noen gang opplevd det man kan kalle “kvelden alt stemte”?
– For meg var det en kveld i 2019 hvor jeg spilte på Øya-natt på Angst bar, hvor stemningen var helt vill og folk hoppet og danset, og jeg fikk gode tilbakemeldinger hele veien. Andre store høydepunkter i DJ-karrieren, var da jeg spilte på Kadetten og under Stavernfestivalen i 2019.
Å tilfredsstille et helt publikum, er den største utfordringen med å være DJ, hevder han.
– Her i Norge er det et bredt spekter på hva slags musikk folk liker. Noen er del av en “undergrunnscrowd”, mens andre liker mer kommersiell musikk. Ofte handler det om å tilpasse seg stedet og publikummet man spiller for. Jeg tenker det er viktig å tilfredsstille alle sammen, ikke bare spille det jeg har lyst å spille. Her handler det om å finne en god balanse.
Satser på utlandet
I løpet av det kommende året vil Gilla og hans bestevenninne, som sammen står bak konseptet Oslo Vibes, satse på å spille mer i utlandet.
– Vi vil vise frem at Oslo har en god musikkultur. Oslo Vibes er kjent som et klubbkonsept hvor jeg tar med to andre DJer med distinkte spillestiler og lager en klubbkveld som er eksklusiv samtidig som det er “laid-back”.
Avslutningsvis forteller Gilla hvordan han presterer maksimalt hver gang.
– Jeg behandler hver eneste gig og klubbkveld som om det skulle vært min siste, så derfor må jeg levere hver gang. Som DJ er min livsoppgave å sørge for et smilende og dansende publikum.