Amina tok bronse i junior-VM i taekwondo

Amina Hammich fra Grorud vant Norges første medalje i junior-VM i taekwondo siden 2004.
Foto: Grorud Taekwondo Klubb
Under årets junior-VM i taekwondo tok Amina Hammich (17) fra Grorud Taekwondo Klubb en sterk VM-bronse for Norge.
309Shares

Hammichs bronse var Norges første medalje i junior-VM i taekwondo siden 2004, ifølge Norges Kampsportforbund.

Hammich startet ved å beseire serbiske Cirovic i første runde. I neste tok hun en klar seier mot Kherfan fra Jordan, før hun møtte hjemmehåpet Kostadinova fra Bulgaria i tredje runde. Hun vant også kampen mot den sterke bulgareren og dermed ventet spanske Maroto Corredor i kvartfinalen. Etter en høydramatisk kvartfinale vant Hammich til slutt med minste mulige margin og dermed var det klart for et møte med greske Repoulia i semifinalen.

Grekeren ble hakket for sterk, dermed endte det med tap i semifinalen og VM-bronse for Grorud-jenta.

Grundige forberedelser

– Dette er en veldig sterk prestasjon av Amina, men ikke tilfeldig, sier Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund.

– Sist gang Norge tok medalje i et junior-VM i taekwondo var ved Julia Fieler i 2004. At Amina har nådd så langt overrasker ikke oss. Tidligere i vår ble hun tatt ut på juniorlandslaget og satser for fullt mot OL i Los Angeles 2028. Hun trener derfor en del med de norske seniorutøverne. I tillegg får hun daglig oppfølging av klubbtrener Mikael Oguz, som har vært assistenttrener for seniorlandslaget og faktisk var juniorlandslagstrener og coach sist gang Norge vant medalje i junior-VM, fortsetter Jacobsen.