Hkeem med nytt teaterstykke: – Handler om alt jeg har opplevd

Artisten Hkeem er aktuell med ny teaterforestilling.
Foto: Erik Malmø / Det Norske Teatret
Rap-stjernen Hkeem har skrevet teaterstykket ABDUL ≈ HKEEM sammen med Hannah Wozene Kvam. Historien er hans egen.

“ABDUL ≈ HKEEM er en oppvekstfortelling om en gutt fra Stovner som har forsøkt å navigere mellom ulike kulturer”, skriver Det Norske Teatret via en pressemelding.

“Dette er en dypt personlig og ærlig fremstilling, der publikum blir kjent med personen ”bak” artisten Hkeem.” skriver teatret på sine hjemmesider.

Stykket omhandler temaer som venner, ensomhet, rasisme, kjærlighetssorg og det å prøve å passe inn.

Stykket er laget av Hannah Wozene Kvam og Abdulhakim Hassane, mest kjent under artistnavnet Hkeem, og har premiere 29. mars.

– Det skal handle om alt jeg har opplevd. Livet mitt. Mamma, pappa. Jeg er skuespiller og hovedperson, har Hkeem tidligere uttalt til VG.

Egne sanger og monologer

Abdulhakim «Hkeem» Hassane er en norsk rapper, sanger og låtskriver fra Stovner i Oslo. Våren 2017 fikk han sitt gjennombrudd med låten Fy faen, sammen med ungdomsvennen Temur Baig.

Ifølge pressemeldingen har Hkeem vært i dialog med regissør Cliff Moustache om å lage en teaterforestilling.

– Gjennom dialoger, monologer og egne sanger vil Abdulhakeem Hassane gå bak fasaden til den selvsikre artisten Hkeem og vise hvem han er. Han vil dele historier fra oppveksten – fra han tok sine første barnesteg mellom blokkene på Stovner, til ungdomsårene med store drømmer og veien mot å realisere de. Om presset hjemmefra, fra omgivelsene og forventingene til seg selv.