– Jeg skulle ønske at alle kunne gjøre frivillig arbeid

Avin Haji, er leder i Indre Østfold Kvinnegruppen. Foto: Peter Hjertholm
Foto: Peter Hjertholm
Énav tre finalister til Årets nykommer i frivilligheten er Avin Haji, leder i Indre Østfold Kvinnegruppen.

Finalist til prisen Årets Nykommer i frivilligheten, Avin Haji, er organisasjonsleder og frivillig i Indre Østfold Kvinnegruppen.

Hun kom som flyktning til Sverige da hun var 9 år, og endte til slutt opp i Norge. Nå er hun 41 år, gift, og har 3 barn. Hun begynte med frivillighet for bare et par år siden, da for en mindre gruppe kvinner fra Kurdistan. I dag er hun frivillig og leder for en organisasjon for kvinner med nasjonaliteter fra hele verden.

– Når jeg ser den energien de har og når jeg ser at jeg gjør ting for dem som gjør dem glade, da tenker jeg at jeg må gjøre dette uansett hva.

Videre sier hun:

–Først er vi damer, og så er vi søstre, sier hun.

Frivillighetens dag

Organisasjonslederen sier at det er mange som sliter veldig mye.

– De kan ikke språket så godt. Så vi har forsøkt å samle alle damene her, og brobygge, forteller hun.

Rekrutteringsportalen frivillig.no og Frivillighet Norge retter hvert år lyskasteren på noen som er nye i frivilligheten, som har gjort seg bemerket som en ressurs og vist at det ikke er så vanskelig å komme i gang og engasjere seg. Dette gjør Frivillighet Norge hvert år ved å dele ut en pris til en nykommer. Prisen Årets nykommer i frivilligheten deles ut av Stortingspresident Masud Gharahkhani på vegne av Frivillighet Norge og frivillig.no , på Frivillighetens dag 5.desember på Sentralen i Oslo.

Motiverer og støtter

Det som står øverst for 41-åringen er å kunne motivere og støtte kvinner. Unge og gamle. I tillegg, er dette viktig for mangfold og inkludering i lokalsamfunnet. Det å kunne bidra til at kvinner finner hverandre, oppmuntre til kontakt og være med å gjøre hverandre selvstendige.

–Jeg skulle ønske at alle kunne gjøre frivillig arbeid, å få den følelsen av å hjelpe andre. Du må gjøre det for å føle på det, faktisk, utbryter en aktiv og sterk organisasjonsleder.