Yama Wolasmal kåret til Årets medienavn

Journalist Yama Wolasmal kan bli kåret til «Årets medienavn» av Kampanjes lesere.
Foto: Skjermdump/YouTube
Kampanje har kåret NRKs utenrikskorrespondent Yama Wolasmal til «Årets medienavn» for innsatsen med å formidle sterke historier fra Midtøsten.

Wolasmal fikk flest stemmer av ti kandidater i Kampanjes kåring av «Årets medienavn».

– Det var en veldig hyggelig og motiverende avslutning på 2023, sier Wolasmal, ifølge NRK.

Før kåringen skrev juryen:

– Under ekstremt krevende journalistiske forhold, leverer Yama Wolasmal solide reportasjer fra krigs- og katastrofeområder for NRK Dagsrevyen. 2023 vil mer enn noe annet bli husket for krigen i Midtøsten og her har Wolasmal brakt lidelsene inn i de norske hjem på en balansert og empatisk måte. Han har uredd utfordret maktpersoner på begge sider av konflikten og stilt kritiske spørsmål både til israelske ministre og Hamas-ledere. Wolasmal klarer i tillegg å by på egne følelser, som da han sammen med familien fikk kjenne det kraftige jordskjelvet i Tyrkia og Syria nært på kroppen tidligere i år.

Siden november 2020 har han vært NRKs korrespondent i Midtøsten og formidlet lidelsene fra begge sider av konflikten på en balansert og empatisk måte, skriver Kampanje.

– Jeg blir i jobben som Midtøsten-korrespondent helt til jeg må hjem til Norge igjen. Det har så langt vært et superspennende og lærerikt eventyr som jeg nyter hver eneste dag, sier Wolasmal.