Nadia Hasnaoui skal lede NRKs 17. mai-sending

Kkommentator Kirsti Falch-Nilsen, programleder Nadia Hasnaoui og reporter Noman Mubashir skal sørge for 17. mai-feiringen på NRK.
Foto: Ole Kaland, NRK
Nadia Hasnaoui skal være programleder for TV-sendingen fra Slottsplassen. Hun blir en av flere mangfoldige innslag.

Hasnaoui skal lede sendingen fra Slottsplassen i Oslo, slik hun har gjort de foregående fem årene og en rekke ganger tidligere. Med seg får hun Noman Mubashir som utegående reporter, mens Kirsti Falch-Nilsen kommenterer barnetoget i Oslo for andre år på rad.

– Jeg føler meg privilegert som får være med på å formidle festen og stemningen fra hele landet til hele landet, sier Hasnaoui, ifølge en pressemelding fra NRK.

– Den minner oss om hvor heldige vi er her i Norge, som kan leve i trygge fellesskap og med stor tillit til hverandre. Vi byr på en herlig blanding av gjester fra studioet vårt på Slottsplassen. Her blir noe for liten og for stor, og humor og alvor i skjønn forening, lover Hasnaoui.

Gleder seg til å feire 17. mai

Mubashir var reporter så langt tilbake som i 2008. Nå er han igjen klar for å trekke i bunad og ta med seg mikrofonen rundt i Oslo. Han gleder seg stort til å feire nasjonaldagen på NRK.

– 17. mai er verdens fineste fest. Vi feirer alt vi er så glade i. Friheten, uavhengigheten, demokratiet, verdiene våre, sier Noman Mubashir.

Også kommentator Kirsti Falch-Nilsen er forberedt på sterke følelser.

– Jeg skal følge tretti tusen barn i toget opp til Slottsplassen, hvor kongefamilien venter på balkongen. Det er et enormt opplegg. Jeg gleder meg skikkelig og er forberedt på å bli rørt, sier Kirsti Falch-Nilsen.

Kulturminister Jaffery tilstede

Hasnaoui skal stå ti på åtte klar på Slottsplassen for å formidle stemningen i hovedstaden. Det blir også innslag fra NRKs 13 distriktskontorer over hele landet.

Kajsa Balto synger nasjonalsangen sammen med Birkelundens Mannskor. Hun synger andre vers på samisk.

Lubna Jaffery, kultur- og likestillingsminister, skal også være gjest.