Gunhild Stordalen faster fra soloppgang til solnedgang

Periodisk faste ikke er så vanskelig, mener Stordalen.
Foto: EATforum.org
«Klar for iftar (kveldsmåltidet som bryter den daglige ramadan ved solnedgang) etter min første frivillige dag uten mat. Takk til vennene mine for utfordringen - for en positiv opplevelse», skriver klimaforkjemper, lege og EAT-grunnlegger Gunhild Stordalen (41) i en Instagram-post.
693Shares

Videre mener hun at periodisk faste ikke er så vanskelig, og påpeker at både dyre- og markedsundersøkelser har vist en rekke positive effekter på kropp og hjerne. Dette mener hun innebærer alt fra å forbedre metabolismen og senke blodsukkeret, til redusert betennelse og forbedret hjernefunksjon.

I disse dager foregår ramadan, som er den niende måneden i den islamske kalender og islams fastemåned. Denne måneden blir faste praktisert fra soloppgang til solnedgang av troende muslimer.

«Til min overraskelse følte jeg meg mindre sulten i løpet av dagen enn forventet. For det andre: omhyggelig spising. Iftar starter med noen få småbiter (noen dadler og litt vann), deretter en bønn (hvor jeg gjorde meditasjonen min) og til slutt, et deilig sunt pakistansk måltid (takk til Usmans mamma). Til slutt, mat er dyrebart, så ingen matavfall. Med andre ord har jeg så mye å lære av dette», fortsetter hun i Instagram-posten.