Hevder neste styre i Norsk Journalistlag kan bli «blenda­hvitt»

Kandidatene til neste toårsstyre i Norsk Journalistlag (NJ) er ikke mangfoldige nok, ifølge journalist Anita Stellander.
Foto: Skjermdump/nj.no
Journalist Anita Stellander mener kandidatene til neste toårsstyre i Norsk Journalistlag mangler minoriteter og folk fra distriktene.

– Om kort tid velger Norsk Journalistlag nytt landsstyre. Jeg kjenner ikke til alle, men ser at mange bra folk stiller. Likevel er jeg både overraska og betenkt. For kandidatlista er hvit. Blendahvitt. Og de fleste kommer fra Oslo, skriver hun i innlegget.

Stellander er overrasket at tross eget mangfoldsutvalg finner hun ikke en eneste kandidat med etnisk minoritetsbakgrunn.

– Hvorfor klarer ikke Norges største fagforening og mediepolitiske organisasjon synlig å anerkjenne at etnisk mangfold er viktig? Kan det være at man er i utakt med samfunnsutviklingen, media for øvrig og frykter endring? Eller at noen ikke syns det er viktig? (…) For skal NJ være aktuell og øke rekrutteringen må man i sterkere anerkjenne at etnisk mangfold og geografisk spredning tilfører noe viktig.

Les mer på Medier 24