Norsk-karibiske Leona blir kalt “pop-prinsesse”

Leona Griffin hjemme på Nes i Akershus.
Foto: Ellen Aabol
17 år gamle Leona Griffin beskrives av nettstedet Generation 2.0 som "Norges nye pop-prinsesse". Selv tar hun hederen med stoisk ro.

– Jeg prøver å jobbe, være konsentrert og fokusert, og disponere tiden godt mellom skolearbeid og musikken. Jeg har fått en sjanse som man ikke får mer enn en gang i livet, sier den 17-årige ferske pop-kometen til Utrop.

Griffin går nå på andre år på videregående, men tilpasser studiehverdagen med musikken. Siden hun signerte i fjor høst for plateselskapet Soda Pink Records har Griffin gitt ut singlene «Complicated», «This is not a Love Song» og «Love Me». Hun har også rukket å stå på scenen på Musikkfest Oslo og på VG-Lista Topp 20.

– Hvordan vil du beskrive deg selv sjangermessig?

– Et sted mellom R`n`B og pop. Som artist er jeg ganske ny, så jeg regner meg selv som lærevillig og åpen for det meste. Jeg har ikke signert for en fast tidsramme, og har en kontrakt som er singel- og produksjonsbasert.

Norsk-karibiske Leona Griffin har stått på scenen på VG Lista og laget video. En gang i fremtiden vil hun gjerne synge foran publikum på Sentrum Scene.
Foto : Claudio Castello

Nederlandsk og karibisk

Griffin er født i Oslo, og oppvokst på Årnes, med norsk mor og far fra St. Maarten i Karibien, et separat land innen det føderale monarkiet Nederlandene (Nederland, Aruba, Curaçao og Sint Maarten).

– Jeg var tre år gammel sist jeg var der, så jeg husker jo ikke så veldig mye fra besøket. Men jeg har sett bilder og vi har hatt besøk av familiemedlemmer derfra, så det har vært en positiv kulturutveksling. Jeg har også noen av fars slektninger fra St. Maarten som har bodd i Nederland og som jeg og har besøkt der nede.

Livsviktig 16-årsgave

– Egentlig hadde jeg en kjempefin barndom og oppvekst, blant enger og sauer og kyr, som jeg er takknemlig for. Et godt og trygt miljø hvor alle kjente alle.

Når Leona ble 16 sist sommer fikk hun tidenes bursdagsgave, nemlig et besøk på  musikkstudio.

– Fra veldig ung alder har jeg vært interessert i musikk, men har kanskje ikke turt å vise det frem. Å gå på studiobesøk ble en avgjørende push for meg. Flere i familien min visste ikke at jeg likte å synge.

Griffin holdt på det tidspunktet med å skrive og lage musikken til «Complicated». Og ting gikk plutselig veldig raskt.

– Vi var hos Soda Pink Records hvor jeg fikk lage en lydprøve. Så var de interesserte i å få meg tilbake igjen, og det gikk ikke lang tid fra lydprøver til beskjeden om at de ville signere meg. Så det har vært ganske overveldende, men også utrolig gøyalt. Å få sjansen til å gjøre et levebrød av det man liker best å gjøre i livet er ikke noe mange opplever.

Selvbiografisk

I «Complicated» synger Griffin om den vanskelige kjærligheten, og sangen er delvis selvbiografisk.

– Sangen handler om det å klamre seg til et vanskelig forhold, om det at man ikke klarer å la gå. Her regner jeg at det er mange som vil føle seg truffet, som har vært i denne situasjonen.

I løpet av høsten slipper hun nok en singel, «We Are Youth», som har et helt annet fokus.

– Sangen betyr mye for meg, og i videoen er det planen at vi skal slippe til ulike ungdommer, som etter planen skal sende videosnutter av seg selv som skal brukes i musikkvideoen.

– Unge er en gruppe som ofte sliter med å slippe til i offentligheten, og som ofte hetses på nett. Hva tenker du om dette?

– Jeg tenker det skjer i visse tilfeller fordi noen ikke vil ha det engasjementet ungdommen viser i dag. Vi har fremragende ungdomsprofiler, som særlig markerer seg i klimakampen. Her handler det om å slippe til oss, ungdommen, og om vår rett til å stå opp for oss selv. Om å kunne representere oss selv på egne vilkår. Om å snakke om egne temaer, og ikke kun det som angår alle andre.