Hindufeiring blir kulturminne

Tamilsk hindufeiring ved Vesletjern i Groruddalen.
Foto: Anders Bettum/Oslo Museum
Tamilsk hindufeiring ved Ammerud Tempelet er blant stedene på et kulturhistorisk guide og et kart til kulturminner i Groruddalen.
0Shares

I forbindelse med Groruddalssatsingen har Byantikvaren, Oslo Museum, Groruddalen historielag og Bydel Grorud utarbeidet en kulturhistorisk guide og et kart til kulturminner i Groruddalen.

Vet du hvordan det så ut i Groruddalen før i tida, eller kjenner du historien til småhusområdene? Lurer du på hvordan drabantbyene ble planlagt eller hvordan man innredet leiligheter i tiårene etter andre verdenskrig? Da kan du lese i kulturguiden som er på hele 168 sider, spekket med detaljert kunnskap om utviklingen i dalen. Boka er i tillegg rikt illustrert med gamle og nye bilder.

– Målet med utgivelsen er å formidle kunnskaper om nærmiljøets historie og kulturhistoriske verdier først og fremst til beboerne, men også andre interesserte, sier konservator Lars Emil Hansen ved Oslo Museum.

Kulturminneguiden og kartet distribueres i disse dager gratis til alle husstandene i Groruddalen.

– I et flerkulturelt samfunn er ikke identitet lenger bare knyttet til den store fortellingen om nasjonalstaten og de ”store” nasjonale kulturminnene. For mange er den nære, lokale historien av større betydning. Det er den som skaper gjenkjennelighet og forankring, og som vi ønsker å formidle gjennom disse to utgivelsene, forteller Hansen.