Kunstnere samlet inn penger til Pakistan

Skuespiller og initiativtaker til aksjonen Toni Usman.
Foto: Ukjent
1. september 2010 startet "Kulturell livbøye", en aksjon for flomofrene i Pakistan. Aksjonen samlet inn 100.650 kroner, som nå er sendt til katastrofeområdet.
0Shares
Latest posts by Hina Jalil (see all)

Skuespiller og styremedlem i Norsk skuespillerforbund Toni Usman tok initiativ til aksjonen med flere støttespillere fra kulturlivet.

– Da katastrofen inntraff, ble det skrevet mye om at Norge gir for lite penger til flomofrene i forhold til andre steder der naturkatastrofer skjer. Dermed valgte jeg å ta initiativ og samlet inn penger gjennom en dugnadforestilling, forteller Toni Usman.
 
Musikernes fellesorganisasjon, Norske Dansekunstnere, Norsk Teater- og Orkesterforening og Norsk Skuespillerforbund var blant aktørene som støttet aksjonen.

– Det har vært en glede å samle inn penger i lag med kulturnorge. Aksjonen “Kulturell livbøye” fikk til og med julegave av teatersjefen ved Vest-Agder Teater, Ingrid Forthun, på 30.000 kroner, sier Usman.

LEF

Labour Education Foundation (LEF) en humanistisk organisasjon som er på plass  i flomområdene  

– Den norsk aksjonen viser at kunstnere har evne til å tenke og handle på tvers av religiøse, geografiske og kulturelle barrierer. Kulturnorge er med på å redde mange liv og statuerer et godt eksempel som vil inspirere mange, sier daglig leder i LEF, Khalid Mehmood i sin pressemelding.

Aksjonen ble også støttet av Akershus Teater, Dramatikkens hus, Gjerholm design, Pax forlag, NILZ trykkeri, Norsk Transportarbeiderforbund, Fellesorganisasjonen Hordaland, Norsk Tjenestemannslag og AOF Norge.