Europarådet: – Muslimer stigmatiseres

Skepsis: Det er holdningen til mange tyskere overfor muslimer, ifølge en ny undersøkelse. Her fra den multietniske bydelen Kreuzberg i Berlin
Foto: Flickr/Creative Commons
Europarådets ekspert på menneskerettigeter Thomas Hammarberg mener det er "økende intoleranse" mot muslimer i Europa. Årsaken skal være populistiske debatter i de europeiske landene.
0Shares

Menneskerettighetseksperten har sett nærmere på ordskiftet i flere europeiske land. Meningsmålinger viser at europeere har et negativt inntrykk av muslimer og islamsk kultur. Det fører til angst og mistenksomhet, mener Hammarberg. Dette ifølge DiePresse.com.

En undersøkelse gjort av Friedrich Ebert-stiftelsen i Tyskland viser at mer enn 58 prosent av de spurte støtter begrensninger i trosutøvelsen for muslimer. Dette kan tyde på at man vil nekte en bestemt gruppe religionsfrihet, ifølge eksperten.

Hammarberg er særlig kritisk til diskrimineringen av muslimer på arbeidsmarkedet og i utdanningssammenheng. Han anklager også de demokratiske partiene i Europa for “treghet og forvirring”. Flere partier har inngått kompromisser som legitimerer “fordommer og åpen fremmedfiendtlighet”, mener han.