Furuset tok en Bollywood!

Feststemning: Lokale dansere fikk publikum i godt humør da Furuset senter for en stakket stund ble forvandlet til en sydende Bollywood-scene
Foto: Lars Opstad
Det var trampeklapp, jubel og allsang fra et stappfullt Furuset Senter da Bollywood-stjernen Rafaqat Ali Khan serverte Bollywood-hits sammen med Bollywood Brass Band og lokale dansere, korps og trommeorkester lørdag ettermiddag.
Mona S. Higraff
Latest posts by Mona S. Higraff (see all)

Det kokte foran scenen på Furuset Senter under arrangementet Furuset Goes Bollywood lørdag ettermiddag. Unge og gamle sang, klappet, jublet og danset på et senter som var pyntet til Bollywood-fest. Arrangementet er en del av Oslo World Music Festival, og skjer i regi av Rikskonsertene i samarbeid med Bydel Alna.

Pyntet til Bollywood-fest

Showet åpnet med at Oslo Dholis kom spillende på dholtrommer fra t-banen og inn på senteret. Et kjøpesenter som var pyntet med fargerike dekorasjoner, plakatutstilling fra kjente Bollywood-filmer og med servering av indisk og pakistansk mat. I tre timer var senteret fylt med dans, musikk, farger, lukter og smaker inspirert av Bollywood. Showet var ledet av konferansier Åse Kleveland, Rikskonsertenes direktør.

Og stemningen stod i taket da selve høydepunktet, den store Bollywood-stjernen Rafaqat Ali Khan, sang Bollywood-hits for de frammøtte. Og han skuffet ikke publikum.

– Det har ikke vært så kult her på Furuset på lenge! Alle vi som står her får så lyst til å danse, og så treffer man mange venner her samtidig, sier 13 år gamle Tehrim Ahmed.

Arrangementet falt også i smak blant de eldre:

Samklang: Oslo Dholis spilte opp til dans.
Foto : Lars Opstad

– Ja, dette var veldig vellykket og veldig imponerende, sier Khan Iqbal. -Jeg kjenner godt til Rafaqat Ali Khan fra Pakistan; han er en kjent og flink stjerne. Jeg bor i en annen bydel, men måtte hit for å se! Slike arrangementer bør andre bydeler få til også, sier Iqbal.

Populær: Den kjente Bollywood-sangeren Rafaqat Ali Khan fikk en varm velkomst på Furuset senter.
Foto : Lars Opstad

Lokale utøvere
Som en del av arrangementet opptrådte trommeorkesteret Oslo Dholis, lokale dansere og også Oslos eldste korps, Oslo Janitsjarkorps. De har øvd intensivt sammen med London-baserte Bollywood Brass Band i forkant for å lære seg Bollywood-slagerne. Å spille Bollywood-musikk var noe helt nytt, forteller Eivind Skorstad i janitsjarkorpset:

– Dette var kjempegøy! Vi har aldri gjort noe liknende før! Det var veldig lærerikt for oss som musikere fordi rytmene er så ulike dem vi er vant med. Konklusjonen er at det er mulig å gjøre mye spennende med korps! sier Skorstad.

Bollywood-stjerne
Pakistanske Rafaqat Ali Khan er berømt i India og Pakistan. Han er utdannet innen klassisk indisk sang, men er nok mest kjent som stemmen bak en lang rekke filmlåter i Bollywood.

Han var strålende fornøyd etter konserten.
– Dette var fantastisk! For meg er det et privilegium å få komme hit og synge. Publikum her har vært helt fantastiske – så energiske, så deltakende og glade!

Det er ikke første gang Rafaqat Ali Khan er i Oslo; i 2008 sang han både i Operaen og for Dronning Sonja under åpningen av Mela-festivalen i Oslo Rådhus.

På lørdag sang han for første gang på et kjøpesenter:
– Folk kom jo hit for å handle – men jeg tror de glemte det helt en stund! Dette var en helt utrolig opplevelse jeg ikke kommer til å glemme!

På kjøpesenteret har de aldri hatt så mange besøkende før på én gang, forteller senterleder Vivi Olstad:

– Jeg er spent på å få de eksakte tallene på antall besøkende i dag, men jeg tror vi kan si at vi aldri har sett så mange mennesker innom her på én gang. Det koker jo her!

Oslo World Music Festival
Oslo World Music Festival har blitt en årlig tradisjon for musikkelskere som søker utenfor hitlisteløypa. Gilberto Gil, Paco de Lucia, Tinariwen, Tony Allen, Estrella Morente, Miguel Poveda, Bajofundo Tangoclub, Balkan Beat Box, Omara Portuondo og Staff Benda Bilili er bare noen av artistene som har vært på festivalen tidligere.