Ukens rett: Kufteh

 

Ordet kufteh komme fra det persiske kufta, som betyr malt kjøtt.

I den enkleste form kan kufteh bestå av kvernede kjøttballer eller kjøttdeig, vanligvis av biff eller lam, blandet med krydder og/eller løk. Hos vegetarianere er de to indiske rettene lauki kofta  og shahi aloo et godt alternativ.

Ingredienser:
Halvannen kilo lam, 2 store løk, finhakket, 1/4 grønn finhakket paprika, 1/4 kopp hakket frisk persille,

1/4 teskje hver av salt, rødpepper, nykvernet pepper og paprika, tomatsaus, buljong, halvannen kilo kjøttdeig, 1 kopp bulgur og egg.

Tilberedning:

Tilsett løk og stek kjøttet sakte 30 minutter. Legg grønn pepper og persille og stek i 10 minutter til. Rør inn krydderet og kok i fem minutter. Avkjøl til alt er klart til bruk.
For buljong: kok lammebenet i saltet vann. For ytre lag: bland alle ingrediensene.
Videre kna deigen i cirka 15 minutter, dypp hendene i isvann med jevne mellomrom til kjøttet er klissete. Lag kjøttbollene på størrelse med et egg. Legg så bollene i buljongen og kok til de flyter opp til overflaten. Etter ca. ti minutter skal de være helt gjennomkokte og kan serveres.