Samisk mat hedret under reiselivsmesse i Berlin

Nina Sundqvist fra Matmerk, Knut Tørresdal fra Rørosrein, landbruks- og matminister Olaug Bollestad og Eva Nordfjell fra Rørosrein. Her avbildet under tildelingen av Spesialitet på åpningen av reiselivs- og matmessen Grüne Woche i Berlin.
Foto: matmerk.no
– Skal vi lykkes med å gjøre Norge til en matnasjon av rang, så trenger vi dedikerte lokalmatprodusenter, sa landbruks- og matminister Olaug Bollestad.
199Shares

Landbruksministeren utdelte Spesialitet-merket til fire produkter fra Rørosrein på åpningen av den store mat- og reiselivsmessen Grüne Woche i Berlin, melder stiftelsen Matmerk.

Rørosrein fikk Spesialitet for fire ulike produkter av reinsdyrkjøtt; Flatbiff av reinsdyrkalv, Pinnekjøtt av reinsdyr, Rørosviddas perle (Mørbrad av rein) og Bare Rein (Spekepølse av rein).

– Spesialitet er en merkeordning du må gjøre deg fortjent til, og fagjuryen som vurderte Rørosrein sine produkter var svært begeistret. Balanserte smaker, spennende med pinnekjøtt av rein og en mild og fin smak i spekepølsen. Det er bare å gratulere Eva og resten av gjengen hos Røosrein, dette er mathåndverk i særklasse, sier administrenede direktør i Matmerk Nina Sundqvist.

Stolte over pris

Rørosrein, som er en samisk familiebedrift, sier seg stolte over utdelingen av prisen.

– Vi er en liten samisk familiebedrift som satser på kvalitet. Vi er sørsamer og reineiere og har full kontroll på dyra som vi slakter, skjærer og foredler. Vi har svært lange tradisjoner for å ta vare på kjøttet, og er vokst opp med tilberedning av reinsdyrkjøttet. Kvalitet er det vi satser på framfor kvantitet, vi har tid til å la kjøttet mørnes og modnes før nedskjæring. Vi fikk tidlig lære hvordan de ulike delene på dyret skulle brukes og hvilke kjøttstykker som skulle brukes til hva. Nå skal vi bruke spesialitetsmerket framover og håper at dette kan gi oss et fortrinn for våre kunder og inn mot salget av våre produkter, sier Eva Nordfjell, daglig leder i Rørosrein, til Matmerk.