Streamer live-konsert for flyktninger

Fakkeltogs kunstneriske ansvarlige, Kristian Mendoza, mener søndagens live-streamede konsert vil være en oppmuntring for karantene-utsatte i Norge, samtidig som man har fokus på flyktninger.

Konserten holdes kommende søndag kl. 20.00 og streames til de mange som må holde seg hjemme under den nasjonale karantene grunnet utbruddet av korona-viruset i Norge. Inntektene vil gå til Fakkeltog og deres prosjekter for flytkninger i Hellas og Irak.

Kristian Fabrizio Mendoza, musiker og tidligere Utrop-spaltist, forteller om idéen bak:

– Vi tenkte dette kunne være en oppmuntring for de som sitter i karantene. Norge har stoppet opp, og det har ført til at mange har kommet i en krisesituasjon. Samtidig er dette også en påminnelse om at det finnes de som har det langt verre enn oss, og som også trenger vår oppmerksomhet, sier Mendoza, kunstnerisk ansvarlig i Fakkeltog, til Utrop.

Vedlikeholder kulturlivet

Sist torsdag bestemte regjeringen seg for å gjennomføre de strengeste sikkerhetstiltak som er gjort i Norge i fredstid, og som griper inn i samfunnslivet.

Alle offentlige arrangementer, herunder konserter og uteliv, må holde stengt frem til 26. mars. Som følge av dette har flere artister og musikere valgt å livestreame konserter på internett, som ledd i vedlikeholdelsen av kulturlivet.

Livestream med vippse-mulighet

I tillegg til Kristian skal artistene NOHK, B Da Sufi, André Nordbeck og Terje Tylden spille.

Under konserten vil Fakkeltog streame, med mulighet for at de som ser på kan vippse mens konserten foregår.

– Vi har rigget opp en scene på Fakkeltogs kontor, slik at det kommer fire artister som holder en kort opptreden på noen minutter hver. Artistene kan også legge videre ut på sine sosiale medier, slik at folk som ikke fikk mulighetene til å vippse under konserten kan få gjort dette etterpå.

Fakkeltog har spesielt flyktningfamilier som målgruppe.

– Innsamlingsmidlene vil gå til skolegang og sanitære forhold i mottak. For oss er det viktig å hjelpe slik at de kan bli selvhjulpne og integrerte i de lokalsamfunnene de skal til.