Forfatter med niqab besøkte skole

Forfatter med niqab besøkte skole i Bergen. Illustrasjonsfoto.
Foto: Alfred Weidinger
Forfatter Aisha Kausar bærer niqab og forsvarer retten til å dekke seg til. Før jul møtte hun elever ved Langhaugen skole i Bergen.

Forfatterbesøket var en del av rein tekst-aksjonen 2011/12 og et samarbeid mellom Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening (NFF) og Foreningen !les. Det skriver foreningen i en pressemelding.

Aisha Kausar har skrevet teksten “Du, jeg og niqab” i boken Utilslørt. Muslimske råtekster, utgitt på Aschehoug i fjor. Teksten er med i rein tekst-antologien 2011/12 fra Foreningen !les.

NRK Hordaland var til stede og filmet Kausars møte med elevene ved Langhaugen skole.

Leselyst

Rein tekst er den største landsdekkende leselystaksjonen i Norge, og målet er å gi ungdom mellom 16 og 19 år gode leseopplevelser. Rein tekst setter samtidslitteratur på dagsorden. Hovedtiltaket er en antologi med smakebiter fra 16 av de beste samtidsbøkene som har kommet ut det siste året.

Marie Amelie kommer

Til årets aksjon arrangerer Foreningen !les i samarbeid med NFF 20 skolebesøk av sakprosaforfatterne som er representert i antologien. Der presenterer de temaer som krigen i Afghanistan, bruk av niqab, situasjonen i Nord-Korea, internett og publisering, å være feit og singel mann samt mye annet. Det er med andre ord ikke bare norskfaget som kan nyte godt av disse forfatterbesøkene eller antologien for den saks skyld. Forfatterne som er klare for besøk er: Marie Amelie, Anders Sømme Hammer, Hanna Helseth, Kristian Fjellanger, Aisha Kausar og oversetter Thomas Lundbo.