Ahsans sko setter spor

Skinnskoene Aslam Ahsan har båret med seg i over 40 år, blir nå en del av historien, med Akershusmuseet som siste stopp i 2015.
Foto: Privat
Aslam Ahsan var den første pakistanske innvandrerpolitiker i Norge. Nå blir han en av ni personer som får sin historie fortalt gjennom vandreutstillingen ”Spor på stedet”, der bøffelskinnskoene hans blir viktige objekter.
0Shares

Utstillingen, som åpner 24. april på Oslo museum, vil ta for seg de bemerkelsesverdige historiene til ni personer i Norge.

– Vi har tatt med én person fra hvert fylke som har satt spor på stedet. Aslam Ahsan ble valgt til å representere Akershus fordi han har vært en veldig tydelig innvandrer som har markert seg med både julearrangementer for enslige, som lokalpolitiker i Lørenskog, som samfunnsdebattant på nasjonalt plan og som brobygger, forteller konservator Kirsten Linde ved Akershusmuseet på Strømmen til rb.no.

Aslam Ahsans del av utstillingen vil blant annet være prydet med bøffelskinnskoene som har fulgt hans reise fra Pakistan til Norge og vært med ham i nærmest 41 år.

Aslam Ahsan har vært en aktiv innvandrer i Norge lang tid. I nesten 20 år har han arrangert julaften for ensomme. Nå blir skoene han brukte da han kom til Norge en del av en vandreutstilling.

Jeg kom til Norge i disse skoene.

– Jeg kom til Norge i disse skoene. De representerer min bakgrunn og historie, og er en påminnelse om mange opplevelser, inntrykk og følelser. Det er flott og rørende at de blir tatt vare på, sier Ahsan til rb.no.

Prosjektet er et samarbeid mellom blant andre Oslo museum, Akershusmuseet, Glåmdalsmuseet og Maihaugen. Andre som er inkluderte i vandrerutstillingen, er blant annet tidligere Hamar-biskop Rosemarie Köhn og kurdiske Nasih Raof Ahmed fra Lillehammer, melder rb.no.