– Sang ikke et uttrykk for fremmedfrykt

 
Foto: rotmomusikken.com
Eks-radikaleren Hans Rotmos (bildet) nye låt om innvandrere får lederen for Antirasistisk Senter, Kari Helene Partapuoli, til å se rødt.

“Vi er fra fjerne himmelstrøk/men vi er ikke på besøk, selv om vi lukter hasj og løk/og prater rart når vi prater”.

Slik går en av versene i Rotmos nye låt Vi fra andre, en nyversjon av Henrik Wergelands Vi ere en nasjon vi med. Rotmo var tidligere kjent som vokalist i det svært populære 70-tallsbandet Vømmøl Spelemannslag, et band som politisk identifiserte seg med den kulturradikale venstresiden i Norge.

Fordomsfullt

Teksten har skapt reaksjoner. Overfor adressa.no har leder i Antirasistisk Senter, Kari Helene Partapouli, kommentert at teksten bygger på fordommer mot innvandrere og muslimer i Norge.

– Her er det snakk om ekstremt dårlig smak. Teksten er en salig blanding av fremmedfrykt på avveie og feilaktige antagelser om muslimsk revolusjon, sier hun til adressa.no.

Stiller seg avvisende

Rotmo lar seg ikke hisse veldig opp av kritikken som kommer fra Partapouli, og sier til VG Nett at teksten er ment som satire.

– Jeg har selv vist teksten til flere som kommer fra fjerne himmelstrøk, og de synes det bare er morsomt, siden de tåler utmerket å bli fleipet med. Selvfølgelig finnes dem som tolker alt i verste mening, sier han til VG Nett.