Nettprotesterte mot rosetoget

Han har søkt i jobb i seks år. Nå gir hun snart opp Norge og flytter til et annet land
Foto: Scanstockphoto
Rosetoget i Oslo torsdag vakte slett ikke bare sympati.
0Shares

Tusenvis av provoserte nordmenn satt bak dataskjermer og skrev sinte innlegg, mens 40.000 sang “Barn av regnbuen”, melder TV2.

Jusstudent Magnus Forsberg ble fascinert av kontrasten og bestemte seg for å samle inn en del av kommentarene. De fleste er innhentet fra de største nettavisene VG og Dagbladet.

– Spennet i typen kommentarer etter rosetoget varierer fra drøye påstander som at “Breivik elsket sitt land så mye at han var villig til å drepe 77 mennesker for å vekke oss”, til ytringer fra Frps vararepresentant på Stortinget, Tom Staahle, som latterliggjorde de som markerte samholdet med å skrive “Har ikke folk jobb, eller?», sier Forsberg til TV2.

Oppfattet som provoserende

Forsbergs uhøytidelige studie ble fanget opp av professor Helge Rønning ved Universitetet i Oslo. Han er ikke overrasket over reaksjonene.

– For noen oppfattes et slikt rosetog veldig provoserende. Og da bruker de den tilgangen de har til sosiale medier og kommentarfelt til å uttrykke sin følelse av provokasjon og frustrasjon, sier Rønning til TV2.