Lagde 17. mai-festspill i Nord-Korea

Kunstner Morten Traavik mener folk i Vesten misforstår Nord-Korea.
Foto: NRK
Teaterregissør og kunstner Morten Traavik er tilbake. Mandag kveld kl. 21.20 sender Nasjonalgalleriet på NRK2 hans siste sprell ”Ja, han elsker dette landet”.
0Shares

Han har tidligere skapt stor debatt med sitt prosjekt ”Miss Landmine”, en missekonkurranse med landsmineskadde kvinner, og seinere i 2010 med kunstserien ”Hærwerk” som ble utstilt på Forsvarsmuseet. I våres skapte han igjen stor debatt i media.

Festspill i Nord-Korea
Den omstridte kunstneren, Morten Traavik, reiste 13. mai i år tilbake til Nord-Korea for sjette gang. Denne gangen reiste han sammen med 19 andre musikere og kunstnere, samt en fotograf for å lage festspill i forbindelse med den norske nasjonaldagen. Resultatet av denne turen har blitt en dokumentar hvor vi følger Traavik og gruppen tett i de intense dagene som leder opp til en 17.mai-feiring helt utenom det vanlige.

Gjennom å følge planleggingen og gjennomføringen av et kunstprosjekt har Nasjonalgalleriet laget en dokumentar som gir et unikt og annerledes innblikk i det som med rette kan kalles verdens mest isolerte land. Hvordan dette gikk viser programmet Nasjonalgalleriet på NRK2 mandag 10. september kl. 21.20.

Link til traileren: ”Ja, han elsker dette landet”