Phil T. Rich er årets Urørt-artist

Norsk-zanzibariske Arid Salum, bedre kjent som Phil T Rich, er den andre flerkulturelle artister på rad som vinner Urørt-finalen. Her fra en av konsertene hans. Foto: Michael Ray Vera Cruz Angeles.
Foto: Michael Ray Vera Cruz Angeles
For andre år på rad vinner en flerkulturell artist en av landets gjeveste talentkonkurranser.

– Du kødder med meg? Seriøst! sa en vantro og lykkelig prisvinner til VG-nett etter den gjeve triumfen på Urørt-festen som ble sendt direkte på NRKP3 fra Samfundet i Trondheim.

Norsk-zanzibareren vinner ikke bare heder og ære med gårsdagens seier. I tillegg til å få vist seg fram, får han også 25 000 kroner i tillegg til spillejobber på landets største festivaler.

– For under et år siden vurderte jeg å slutte med musikk. Bare det å være i finalen med disse fantastiske artistene var sykt. Dette er ikke sant! Takk til alle som har stemt, sa Oslo-gutten.

– En inspirasjon for fremtidige flerkulturelle artister

Phil T Ritch eller Arif Salum som han egentlig heter har ikke vært tilgjengelig for et intervju med Utrop.no i formiddag. Imidlertid fikk vi snakket med bandkollega, skribent og rapper i kollektivet Being Artful With Style (BAWS), Aon Raza Naqvi.

– Dette er trolig første gangen i norges historie at en hiphop-artist vinner denne konkurransen, noe som er unikt i norsk sammenheng, sier Naqvi til utrop.no

Phil T Rich er ikke bare den første rap-artisten som stikker av med sieren. Han er også den andre artisten med innvandrerbakgrunn som vinner Urørt-finalen. Ifjor var det nemlig norsk-bulgarske Mikhael Paskalev som ble årets Urørt.

– At to artister med innvandrerbakgrunn vinner Urørt er et bevis på at talent er viktigere enn hvor man kommer fra. Dette gir et håp for flerkulturelle talenter. Man kan faktisk satse på musikk og komme langt med det uansett bakgrunn, sier Naqvi.