Biskop gir “Bieber-konvertering” slakt

 
Foto: Skjermdump/klipp.tvnorge.no
Ungjenter måtte ta på hijab og fremsi islamsk trosbekjennelse på arabisk for å få billett til Justin Bieber-konserten på Telenor Arena.

Tirsdag kveld sendte TVNorge et innslag i humorprogrammet Anne-Kat, der ungjenter i Oslo fikk delta i en konkurranse om å vinne billetter til en konsert med Justin Bieber. Innsatsen? Å «konvertere» til islam, skriver dagen.no.

Jentene måtte fjerne all sminke, ta på hijab og lese noe som tilsynelatende var en islamsk trosbekjennelse på arabisk (bildet). I tillegg måtte de også lese opp en tekst på arabisk hvor det antagelig sto at “Justin Bieber er uren og antakeligvis homo”.

– Vi ønsket å finne ut hvor langt norske «beliebers» er villige til å gå for å skaffe seg en billett til en av konsertene, sa programleder Anne-Kat. Hærland i introduksjonen til innslaget.

– Respektløst
 
Biskop Halvor Nordhaug i Bjørgvin mener TV-innslaget vitner om at Hærland ikke har forståelse for at troen betyr mye for mange mennesker.

– Her ser vi et eksempel på en idé hvor ironien og respektløsheten slår over i det helt tragiske. Innslaget skaper et inntrykk av at Justin Bieber er viktigere enn troen – og at folk til og med er villige til å skifte religion for å få en konsertbillett. Jeg synes det blir patetisk, sier Nordhaug til dagen.no.

– Viktig å utfordre
Pressesjef Jens Brun-Pedersen i Human-Etisk Forbund er fullstendig uenig med biskopen.

– Generelt sett vil jeg si at humor gjerne må utfordre ikke bare islam, men også kristendom, livssynshumanisme, politikk og økonomi. Jeg ser på det som en av humoristers oppgaver å utfordre oss som kan representere en maktstruktur i et samfunn. Så kan vi diskutere hva som er smakelig og usmakelig av humor, men det skal ikke jeg komme inn på siden jeg ikke har sett innslaget, forteller Brun-Pedersen til magasinet.