Outsourcer 17. mai-musikken

Stiller også opp i år: Jordal skole har ikke råd til å leie inn skolekorps til årets 17. mai-feiring. Nå får skolen en hjelpende hånd fra Sverige. Korpset Varbergs Kustband (her fotografert under feiringen av Sveriges nasjonaldag i juni i fjor) stiller opp gratis.
Foto: varbergskustband.se
Når norske korps blir for dyre, trår söta bror til. 17. mai skal Varbergs Kustband stå for musikken når Jordal skole toger opp Karl Johan.
0Shares

Som ungdomsskole har ikke Jordal noe eget korps. Tidligere fikk skolen musikalsk drahjelp av Vålerenga janitsjar, men prislappen ble til slutt for høy.

– I vinter fikk vi tips fra 17. mai-komiteen om at det finnes svenske korps som vil bidra. Da slo vi til, forteller rektor Halvor Holm ved Jordal skole til osloby.no.

Gratis spillejobb gir mersmak
Torsdag kveld ruller en buss med 40 unge svenske musikere og drilljenter inn ved Jordal skole. Korpset betaler selv transport, og får ikke et øre i honorar. Alt Jordal skole stille opp med er soveplass og en enkel frokost.

Norge en ærerik nasjon når det gjelder korpsmusikk.

– Vi er fylt av ære over å bli spurt, sier Sara Forsman, dirigent i Varbergs kustband.

Korpset har tidligere spilt i Norge en gang under 17. mai. Det ga mersmak.

– Norge en ærerik nasjon når det gjelder korpsmusikk. Vi prater ofte om det med våre elever om det: hvor gode Norge er til å bevare korpstradisjonene, blant annet gjennom nasjonaldagen. En tradisjon som nesten har forsvunnet i Sverige, sier Forsman til osloby.no.