Høydepunkter på NRK i fastemåneden

NRK satser stort under årets Ramadan-markering.
Foto: Petter Holstad
Temadager i Supernytt, podkast med unge muslimer, ramadan-middag og storslått id-feiring står på programmet når NRK markerer årets ramadan og id.
213Shares

Her i Norge starter muslimenes fastemåned ramadan 13. april, og avsluttes med id al-fitr fire uker senere, ifølge nrk.no.

Underholdningsredaktør i NRK, Charlo Halvorsen, tror NRKs rolle i viktige høytider betyr enda mer enn normalt nå når koronasituasjonen igjen legger begrensninger på hvordan folk kan feire id og andre merkedager.

– For andre år på rad har vi en maimåned som kommer til å bli preget av pandemien og høytider kan ikke feires på samme måte som vi pleier. Derfor er vi glade for at NRK også i år kan samle muslimer i Norge til en felles markering av ramadan.

Starter med podcast

NRK markerer starten på fastemåneden ramadan med den nye podkastserien «Da jeg ble meg».

I podkasten kan du høre komikeren Jonis Josef fortelle historien om hvordan et ønske om en genser ble til et av de viktigste øyeblikkene i livet som har formet ham som person.

For tredje året på rad inviterer programleder Noman Mubashir fire muslimske kjendiser på ramadan-middag, der vi blir kjent med kjendisenes forhold til fastemåneden og id.

Årets gjester blir komiker og programleder Yousef Hadaoui, artisten Musti, foredragsholder Marco El Safadi og Farmen-deltaker Sana Khursheed.

Onsdag 12. mai blir det temadag om ramadan og id i NRK Supernytt. Programledere for temadagen i Supernytt er Bjørn Alexander, Sally Kamara og Selma Ibrahim.

Avrunder med fest

NRK sim markering av ramadan med en storslått feiring på fredag 14. mai.

For andre år på rad inviterer Rima Iraki til direktesendt fest for å feire at ramadan er over. Denne gangen får hun med seg programleder Yousef Hadaoui som blant annet skal ut på gata og sjekke folks kunnskap om høytiden.