Aon til Rapvalg-finale

 
Foto: Privat
Aon Raza Naqvi, kjent under artistnavnet Aon R. Baws, er en av finalistene under 2013-versjonen av Rapvalg.
0Shares

Rapvalg er en landsdekkende musikkkonkurranse, åpen for alle sjangre, hvor man som deltaker skriver om et samfunnsrelatert eller politisk tema. Formålet er å gjøre unge mer bevisste og engasjerte i årets Stortingsvalg, samt oppfordre folk til å bruken stemmen sin.

Nå har stemmegivere på nett sagt sitt og valgt de ti finalistene som har gått videre til finalen på Blå i Oslo 31. august, hvor den endelige vinneren skal kåres av en jury. En av disse er den norsk-pakistanske Larvik-gutten Aon (24).

Hans umiddelbare reaksjon overfor utrop.no var at “det er utrolig fint og hyggelig at mange nok folk har stemt på meg”.

– For meg tilsvarer det kjærlighet og motivasjon til å fortsette å drive med musikk. Jeg er utrolig takknemlig. Nå er det bare finalen igjen å ta.

Refleksjon
Hva er hovedhensikten bak videoen Nasjonal Tip?

– Hensikten med videoen er å reflektere låta og dens budskap. Den har samme hensikt som en replikk har til en film. Det du ser er ting jeg reagerer på som feil eller negativt. Det er ikke det at jeg støtter opprør, men jeg viser reaksjonene som hittil er påført samfunnet på grunn av feil talsmenn. Jeg har på gassmaske for å illustrere at man noen ganger må holde pusten. Og for å skjule mitt eget ansikt: Jeg kaller meg selv Aon X på denne låta. Noe ukjent, eller ikke representert, og derfor var det riktig å skjule ansiktet her og der.  

– Jeg sier på slutten av låta: “Hei Mister Stoltenberg, si meg hva som skjer? Jeg sier bare bra ting men de vrenger min beskjed. Overskriften er feil lagt ut, tok min utdanning så prakftfult. Jeg betaler min skatt og min søster har hijab. Det er du som bærer niqab, du skjuler ditt ansikt.” Så det er mange grunner til at jeg ser ut som at jeg gjør i videoen, legger han til.

Reaksjoner her og der
Ting som Larvik-rapperen reagerer på har vært inspirasjonskilden til sangen og videoen.

– Jeg er som regel ikke så politisk av meg på låtene mine. Men når jeg først skulle være det, var det å gå rett på sak. Bare si ting fra levra, og ikke strø sukker rundt budskapet for å gjemme meg bak noe. Slik jeg har følt det mange ganger.

Har du fått reaksjoner på videoen?

– Ja, jeg har fått mange gode tilbakemeldinger om låta og videoen. Mange sier “det er på tide ass”, som at det har vært noe usagt fra rappere om dette.

Spillejobb og studier
Frem til finalen skal Aon ha spilling og skolestart i fokus, i tillegg til den nevnte finalen. 

– Noe jeg hører skal være mulig å streame fra rapvalg sine nettsider om man ikke kan komme og se på. Eller s vil det handle om å sette sammen et bra show på Blå 29. august, sier han til utrop.no.

Vil du se på Aons bidrag? Her er videoen.