Ut mot global cyberkriminalitet

Skal bekjempes: datakriminalitet, herunder hacking og nett-terrorisme skader for flere milliarder dollar årlig. Bildet viser en faksimile av nettsiden til Air Botswana etter et hackerangrep av nett-terrorgruppen Pakistan Cyber Army, som skjedde i 2010.
Foto: Wikimedia Commons
Hewlett Packard har lansert nye produkter og tjenester som styrker bedrifter i kampen mot grenseløse datakriminelle.
0Shares

Blant de nye produktene er HP TippingPoint Next-Generation Firewall (NGFW). NGTW er en ny type brannmur, som avdekker og forhindre inntrenging gjennom alle de nye åpningene som har kommet til bedriftens data:

– Nå blir det vanligere for ansatte å ta med seg egne telefoner, datamaskiner og tablets på jobb – såkalt BYOD, eller «Bring Your Own Device». Slik kan bedriftens

 
Foto : hp.com
IT-avdeling miste kontroll over sluttbrukeren av bedriftens sikkerhetssystem. Her blir bedriften sårbare for angrep fra kriminelle. Vi har dataer som befinner seg overalt, og det er nødvendig å sikre dem langt utenfor bedriftens fire vegger. Tipping Point er et svar på den utfordringen: den beskytter ikke bare hver enkelt enhet, men dataene totalt sett, sier Stig Alstedt, teknologidirektør i HP Norge i en pressemelding til NTB.

Kjemper mot datakriminelle nettverk
92 prosent av Fortune Global 2000-bedrifter rapporterer brudd på datasikkerheten i løpet av de siste 12 månedene.  Veksten skyldes at kriminelle har dannet et sofistikert marked hvor de deler både informasjon og avanserte verktøy for datatyveri. Studier viser at det svarte markedet knyttet til den globale cyberkriminaliteten kan omsette for 104 milliarder USD i året.

HPs nye sikkerhetsprodukter er designet for å bekjempe hele dette nettverket:

– I dag trenger ikke bedrifter bare beskytte seg mot enkeltpersoner som handler alene. De må også beskytte seg mot velorganiserte, ressurssterke kriminelle nettverk. Tipping Point baserer seg på å gjenkjenne sårbarheter raskt, helst før de blir offentliggjort.

– HP har dannet Zero Day Initiative (ZDI), en markedsplass hvor miljøer som avdekker sårbarheter kan motta dusør fra HP mot å utsette publisering slik at leverandøren får anledning til å utbedre feilen. Kunder av HP TippingPoint får derimot beskyttelse fra disse sårbarhetene umiddelbart. Vi kaller det «dag null beskyttelse», og det er bare HP som leverer dette, sier Alstedt.