Inspirert av Salangen

Foto: Illustrasjon.
Foto: Flickr
Ønsket om en nyhetstjeneste på asylmottak for å integrere beboere har nådd frem til den prestisjetunge arabiskspråklige tv-kanalen Al Jazeera.
0Shares
Latest posts by Koubang Mbilase Enyam (see all)

I halvannet år har nettavisen til Salangen Nyheter sendt nyheter på afghansk (dari) i ukentlige web-TV-sendinger, som når ut til seere i hele verden.

Nå kommer den norske redaksjonen til tv-kanalen Al-Jazeera til Salangen. Eier, gründer og redaktør Jon Henrik Larsen forteller at det hele startet med et ønske om å ha en nyhetstjeneste til beboerene på asylmottaket på Sjøvegan.

– Vi ønsker å skape et nyhetstilbud for afghanere i Norge og hovedsaklig i Salangen. Det blir en måte folk blir integrert i Salangensamfunnet på, ved at de får de nyhetene vi skriver presentert på deres språk, sier Larsen til nordlys.no.

Stort publikum
Nyhetsanker Ramin Hedari bringer siste nytt fra Salangen ut til verden. Enkelte av sendingene har hatt så mange som 6000 seere.

  Her er det ingen tvil om at folk utenfor kommunen følger sendingene. Det er jo ikke 4000 afghanere i Salangen. Sendingene blir også sett av personer i Afghanistan og de omkringliggende landene.

Hva synes du om at Al-Jazeera viser interesse i sendingene?

  En viktig del er å tenker om det store i det lille. I lille Salangen i Nord-Norge sitter en webTV-stasjon og lager nyheter som når ut til så mange, både i Norge og i utlandet, sier Larsen.

Internasjonal oppmerksomhet
Han er glad for at Al-Jazeera nå vil gi Salangen-Nyheter internasjonal oppmerksomhet. Videre forteller han at sendingene også fungerer som et integreringstiltak.

  Å kombinere media og integrering går hånd i hånd. Det har vært et bevisst mål at det skal være et integreringstiltak, sier han.