Skuffelse over konsertavlysning

Kommer ikke til Norge likevel: reggaeton-stjernen Don Omar avlyser sin Europa-turné.
Foto: Shad Barney/Ayamara Films
Reggeaton-stjernen Don Omar kommer likevel ikke til Norge etter å ha avlyst kveldens konsert på Union Scene i Drammen. Fra arrangørhold uttrykkes det skuffelse over artistens avgjørelse.

Etter kort konsert i Stockholm søndag, har den puertoricanske artisten å avlyse resten av Europa-turneen. Han hevder blant annet på sin Facebook-side at at arrangørene ikke har fullført sin del av kontrakten.

Interkultur og Drammen kommune, økonomiske bidragsytere til Union Scene, vil på sin side avkrefte dette.

– Vi har oppfylt alle avtaler, blant annet også utbetalt fullt honorar uten å få en konsert. Vi ønsker ikke å spekulere i hvorfor han har kansellert, men vil på det sterkeste beklage til alle skuffede fans, skriver Interkultur i en pressemelding.

Skuffelse
Oscar Cruz, som leder eventfirmaet Rumys Entertainment, og samarbeider med Union Scene og Interkultur med booking av artister, sier seg svært skuffet over avlysningen overfor utrop.no.

– En artist har et ansvar overfor sitt publikum. Jeg har full forståelse for at det er mange som taper på avlysningen. Folk har tatt seg fri fra jobb, kjøpte flybillett, hotell og konsertbillett. Jeg skjønner at mange er sure fordi de har brukt mye penger på dette.

Foto: Illustrasjon.

Første gang
Cruz sier han og samarbeidspartnerne i Interkultur ble svært overrasket når de fikk høre om avlysningen.

– Interkultur har i flere år jobbet med å få gode latino-artister til Drammen, og det er første gang dette skjer. 

Cruz og Interkultur har prøvd å nå frem til flest mulig med budskapet om at de ikke har noe å gjøre med konsertavlysningen, og at man er like overrasket og skuffet som de flere hundre som kjøpte billett.

– Siden 24. mars har Interkultur organisert all logistikk. Folk har brukt mye tid og ressurser for å få dette på plass. Slik artisten forlangte i sin kontrakt ble det ordnet med dyr transport, femstjernershotell, lyd- og lyseffekter og whisky som vi måtte importere for nesten to millioner kroner, fordi den er ikke tilgjengelig her i Norge.

Vil få refundering
Interkultur skriver videre i pressemeldingen at alle som har kjøpt billetter vil få pengene sine refundert.

– For de som har kjøpt via nett vil få penge tilbakeført til sin konto i løpet av 5-10 virkedager. De som har kjøpt billetter på Narvesen eller 7/eleven må gå dit for å få tilbakebetalt billettpengene.