Fritt Ords Pris for 2014 til Anne Sender

Anne Sender har fått Fritt Ords pris for 2014
Foto: Pressefoto
"Skribenten og foredragsholderen Anne Sender «har i en årrekke markert seg som en viktig stemme og tydelig debattant i spørsmål om antisemittisme, Midtøsten-konflikten og hatefulle ytringer med utgangspunkt i jødenes situasjon", skriver juryen blant annet i sin begrunnelse. 
0Shares

Hun har fastholdt sin dype respekt for den jødiske tradisjonen og det jødiske folks skjebne, skriver juryen videre. 

Fritt Ords Pris er institusjonens høyeste utmerkelse, og prisen er på 400.000 kroner. Sender vil motta prisen 8. mai. Det skriver Aftenposten. 

Sender har blant annet bakgrunn som forstander i det Mosaiske Trossamfund, hvor hun representerte dialoger med Den norske kirke og Islamsk Råd. Hun har også vært spesialrådgiver i Utenriksdepartementet.

“I boken Vår jødiske reise, som ble publisert i 2013, redegjør Anne Sender blant annet for sine holdningsendringer i forbindelse med den israelske politikken på flere områder. Her understreker hun behovet for «å se med begge øyne». Hun har blitt heftig angrepet, og har svart med en insistering på dialog og en søken etter rettferdighet”, skriver juryen.

Rådgiver Shoaib Sultan i Antirasistisk Senter er ifølge den kristne avisen Dagen begeistret for at Anne Sender har fått Fritt Ord-prisen.

Shoaib Sultan er tidligere generalsekretær i Islamsk Råd Norge og samarbeidet med Anne Sender som fra offisielt jødisk hold jobbet for dialog med muslimer og kristne, skriver avisen.

– Jeg jobber jo med ekstremisme i Antirasistisk Senter, og antisemittisme kommer inn under dette. Jeg ser derfor verdien av at Anne Sender får prisen, og synes det er flott og fortjent. Nå må jeg ringe og gratulere henne, sier Sultan til avisen.