Ny rapport avdekker elendige asylforhold

Flyktninger i Hellas bor i elendige forhold. Landet har tidligere fått kritikk for sin behandling av asylsøkere, blant annet i lukkede mottak. Nå gjentas kritikken i en ny rapport i regi av Leger Uten Grenser.
Foto: msf.org
Asylsøkere i Hellas sitter innesperret uten tilgang til helsehjelp, melder Leger Uten Grenser (MSF) i en ny rapport.
0Shares
Avatar
Latest posts by Koubang Mbilase Enyam (see all)

– Innvandrere og asylsøkere i Hellas blir sperret inne systematisk og over lang tid, og følgene for deres helse og verdighet er katastrofale, sier feltarbeider Bjørn Nissen i Leger Uten Grenser (MSF) i en pressemelding.

Siden 2008 har organisasjonen gitt uavhengig medisinsk og psykologisk hjelp i greske interneringssentre. Onsdag offentliggjorde organisasjonen rapporten Invisible Suffering. I rapporten kommer det frem at Hellas flere ganger har fått kritikk for sin behandling av asylsøkere. 

– I løpet av seks år har vi utført over 9.900 konsultasjoner på interneringssentre og politistasjoner hvor innvandrere og asylsøkere sitter innesperret. Til tross for at vi gjentatte ganger har bedt om bedre forhold og tilgang til helsetjenester for de internerte, har det skjedd lite, og situasjonen for disse menneskene blir bare verre, sier Nissen til Adresseavisen.

Sanitærforholdene i leirene er elendige, i tillegg til at de internerte ikke får den helsehjelp de trenger, ifølge Leger Uten Grenser.

Saken ble først publisert i Adressavisen.

For å lese hele rapporten, klikk her.