Naken nordmann til canadisk filmfestival

 
Foto: Skjermdump/merfilm.no
Nordamerikanske kinogjengere blir de første til å nyte Ole Giævers nye dramakomedie Mot naturen når filmen får sin verdenspremiere under filmfestivalen i Toronto i september.

Filmen skal vises i programseksjonen Contemporary World Cinema, som er kategorien for det beste av unike filmer fra hele verden, med fokus på ikke-engelskspråklige filmer.

– For meg er det en stor ære å bli tatt ut til en av verdens største og viktigste filmfestivaler. Mot naturen er en personlig film som jeg er veldig stolt av så jeg er glad for denne anerkjennelsen – og at filmen også kommuniserer internasjonalt, sier regissør, manusforfatter og hovedrolleinnehaver Ole Giæver til nfi.no.

– Særnorsk
Mot naturen er produsert av Maria Ekerhovd og Mer film AS, som også distribuerer filmen. Filmen er den andre spillefilmen som er laget gjennom Norsk filminstitutts talentordning Nye veier.

– Mot Naturen er en særnorsk film og det er gøy å se at det også gir den et internasjonalt potensial.  Dette er en film man kjenner seg igjen i, som både er morsom og rørende og det blir veldig fint å få vise den både til publikummet i Toronto og til publikum her hjemme, sier Ekerhovd til nfi.no.

Steve Gravestock, programmerer for filmfestivalen i Toronto og en av verdens fremste kjennere av film fra Norden, forteller i sin analyse:

– Martin, som er helten i Giævers skarpe og overbevisende komiske drama sier til seg selv at han er klar for alt, men å være alene til fjells og innestengt i eget hode viser seg å være mye vanskeligere enn Martin – spilt av Ole Giæver selv i en veldig fin tolkning – har forestilt seg. Fremdrevet av en voiceover som varierer fra sterkt sinne til fullstendig forvirring er Mot naturen blitt en genuint morsom analyse av vår samtids appetitt for selvbedrag og smålighet, sier Gravestock til nfi.no.

Om Toronto International Film Festival
Toronto internasjonale filmfestival er en av verdens største publikumsfestivaler med over 300 filmer fra mer enn 60 land. Seksjonen Special Presentation, der Frøken Julie skal vises, er samme seksjon som i fjor viste Pionér, og tidligere år har vist Kon-Tiki og Hodejegerne, filmer som alle har gjort det bra internasjonalt etter å ha blitt vist på festivalen.