Spørsmål til Ulf Leirstein og Siv Jensen

Kari Henriksen (Ap) mener at Ulf Leirstein har gjort det for enkelt for seg når han bare har beklaget sin oppførsel på Facebook uten oppklare hva han mener
Foto: Arbeiderpartiet
Ulf Leirstein har på sin Facebook-side trykket liker på utsagn om muslimdominans i justiskomiteen. Er det andre trosretninger han mener er uheldige å ha i justiskomiteen? Det er ett av seks spørsmål i dette innlegget fra Kari Henriksen (Ap). 
Kari Henriksen (Ap), medlem av justiskomiteen på Stortinget
Latest posts by Kari Henriksen (Ap), medlem av justiskomiteen på Stortinget (see all)

Ulf Leirstein har på sin Facebook-side trykket liker på utsagn om muslimdominans i justiskomiteen fordi Hadia Tajik er muslim, og på en klippet/redigert video, der Hadia Tajik blir presentert som en som godtar oppfordring til drap.

Ulf Leirstein (Frp) har beklaget etter at han trykket “liker” på et nedverdigende innlegg om Hadia Tajik på Facebook. Men hva mener han egentlig om muslimer og andre religioners plass i Justiskomiteen, spør komitemedlem.
Foto : Børge Sandnes/FrP Media
Ordbruken i noe av det han har trykket liker på, likner den som anti-islamske politiske bevegelser benytter for å vise at muslimer er løgnaktige og jobber for islamisering av land. Han har beklaget at han trykket liker, og det er bra! Men han har ikke sagt noe om hva han faktisk mener om sakene som omtales.

Det er derfor nærliggende å spørre:

1. Er det andre trosretninger som også er uheldige å ha i justiskomiteen?
2. Gjelder dette for andre komiteer eller verv på Stortinget der det er problematisk å være muslim, evt ha annen trostilhørighet?
3. Mener Ulf Leirstein at Hadia Tajik godtar oppfordring til drap?
4. Mener Ulf Leristein at dette er god kollegial oppførsel?
5. Uttaler han seg på vegne av FrP, eller er han ikke FrPs justispolitiske talsperson?

I tillegg kunne det vært interessant å fått høre Siv Jensens synspunkter. Erna Solberg vil, prisverdig nok, ha en kamp mot nettroll. Mener du, Siv Jensen, dette ett av dem? Hvis ja, hva vil du gjøre?