Klar for ny sesong med minoritetshelseradio

Kari Sletnes (lengst til venstre) og Tove Strand ble intervjuet av Aziz Rehman og Mohammad Qadeer under lørdagens høststart for minoritetshelseradioen.
Foto: Magnus Torgersen
Lørdag 6. september startet høstens sendinger med minoritetsspråklig helseradio. 
0Shares

Sendingene er et samarbeid mellom Oslo Universitetssykehus (OUS), Oslo kommune og Pak Radio Voice of Oslo, som er en lokalkringkaster drevet av frivillige på Mortensrud.

Både Oslo kommune og OUS var representert i studio ved lansering.

– Oslo har en stor og voksende innvandrerbefolkning, med ulike behov og forutsetninger. For å drive et godt helsearbeid må vi av og til tilpasse tilbudet vårt sånn at vi sikrer at alle får nødvendig helseinformasjon, sa Kari Sletnes, konstituert direktør i Helseetaten til Oslo kommunes nettportal.

Viktig for å nå ut til folk
Strand fortalte at radio er en godt egnet kanal for å nå deler av minoritetsbefolkningen.

– Radio er en fantastisk måte å nå ut med helseinformasjon til de deler av befolkningen som ikke kan så godt norsk. Særlig gjelder dette delen av minoritetsbefolkningen som også er analfabeter, og dermed heller ikke leser informasjon på sitt eget språk. At det er et direktesendt program der lytterne kan ringe inn er viktig. Vi kan komme i dialog med målgruppen, for å finne ut hva de er opptatt av, og hva de vil vite av et helsepersonell.

Sendeplan for høsten
Tema for de fire første programmene er klare. Urdusendingene går lørdag fra klokken 19.00-20.00, arabisksendingene går fra klokken 17.15-18.15 og somalisendingen går søndag fra klokken 21.00-22.00.

• 6.-7. september: Hjerte og karsykdommer

• 4.-5. oktober: Kreft

• 1.-2. november: Psykisk helse

• 6.-7. desember: Folkehelse