Oslos største filmfestival slipper årets program

 
Foto: filmfrasor.no/Promobilde
Film fra Sør går av stabelen 9.-19. oktober. Elleve dager og 240 visninger fra 40 land åpnes med en av årets publikumsfavoritter fra den internasjonale filmfestivalen i Cannes. 

Torsdag 9. oktober på Klingenberg kino åpnes festivalen av direktøren for Fritt Ord, Knut Olav Åmås. Så overtar debutanten Damián Szifrón stafettpinnen, med sin svarte komedie Wild Tales (Relatos Salvajes på originalspråket).

Her serveres argentinske shortcuts; seks episoder om hevn og det å miste kontrollen. Wild Tales ble nominert til Palme d’Or ved årets filmfestival i Cannes, og i tillegg vist under Toronto International Film Festival tidligere i høst.

Et kinomangfold
Kunstnerisk leder Lasse Skagen sier til nettstedet filmfrasor.no at man ikke kan finne andre festivaler hvor sørfilm er mer populært enn franske Cannes.

–  Store amerikanske stjerner får mye oppmerksomhet i pressen, men her stimler folk sammen og står evigheter i kø for å få med seg alt fra brasiliansk drama, via mørk komedie fra Khazakstan til sør-koreansk action. Vi har stått timevis i kø, og med oss i bagasjen hjem har vi det beste og nyeste fra Afrika, Asia og Latin-Amerika, sier Skagen.