Skal spille for Obama

Nico og Vinz er populære på blant amerikanere.
Foto:Privat/Facebook
Flerkulturell norsk rapduo fortsetter seiersgangen i Statene.
0Shares

Nicolay Sereba og Vincent Dery, for alle andre er kjent som Nico & Vinz (bildet), står for musikalsk underholdning når USAs president Barack Obama tenner det offisielle juletreet i Washington i år, skriver VGNett.

Konserten avrunder det som har vært et gjennombruddsår for duoen i USA. I april 2014 inntok de hitlisten Billboard Hot 100 med singelen Am I Wrong.

National Christmas Tree Lighting, som etterhvert har utviklet seg til å bli en årlig tradisjon, og som i år vil holdes for 92. gang. Begivenheten finner sted ved Det Hvite Hus 4. desember, og av øvrige artister bekreftet til arrangementet er Fifth Harmony, The Tenors og soullegenden Patti LaBelle.

Lystenningen har for vane å trekke store stjerner. I fjor opptrådte blant andre Mariah Carey og Aretha Franklin.

FAKTA

Nico & Vinz

Norsk rap- og popduo fra Oslo stiftet i 2009, da under navnet Envy. Består av Nicolay Sereba fra Holmlia (til høyre på bildet) og Vincent Dery fra Lambertseter, begge født i 1990.

Fikk debutere med mikstapen Dreamworks: Why not me? i desember 2010 og ble kort tid etterpå utropt til Ukas Urørt på NRK P3. Duoens første singel, «One Song», ble sluppet i mai 2011. Videoen til låten fikk Spellemann for årets musikkvideo.

I 2013 var de blant artistene som opptrådde under Nobels fredspriskonserten i Oslo spektrum. Gitt ut flere singler og albumet The Magic Soup and The Bittersweet Faces i 2012 under Envy-navnet.

(kilde: Wikipedia/NRK)