Vil gjøre norsk desi-musikk verdenskjent

 
Foto: Kristian Fabrizio Mendoza
Singelaktuelle Nadeem Ullah ønsker å erobre verden med folketoner fra Pakistan og India.

 

Hva sjangeren betyr? Bhangra er glede, dans og ekstatiske følelser, forklarer Nadeem Ullah også bedre kjent som Nad Jee.

Vi befinner oss på Peoples Cafe, et steinkast unna Utrops lokaler i Oslo sentrum for å snakke om hans nyeste musikkprosjekt. Sammen med produsent Niusha ”Newsh Art” Almassian har 32-åringen jobbet iherdig med å skrive, spille inn og produsere en rekke låter de siste månedene. Den siste i rekken heter “Nachle Soniye”, en sang som handler om det å danse og kose seg med sine nærmeste. Det er bare noen uker siden låta ble lansert på Youtube, cdbaby.com, Spotify og Itunes, og de positive reaksjonene har ikke latt vente på seg.

Vi har fått gode kritikker fra flere utenlandske medier, og videoen kommer til å bli lansert på flere tv-kanaler i Pakistan og India i 2015. Det er utrolig morsomt å se at flere omfavner musikken vår. Det varmer hjertet, smiler Nad Jee.

Det er utrolig morsomt å se at flere omfavner musikken vår.

Almassian nikker enig.

Men det er nå den virkelige jobben begynner. Vi skal pushe sangen videre og gjøre mange spillejobber i Norge og i utlandet. Det blir en spennende tid fremover, fortsetter han.

Lokale talenter
For 36-åringen er budskapet enkelt: Skandinavisk bhangra må opp og frem. Imidlertid har både han og Almassian valgt en annen retning enn de fleste. De ønsker å være 100 prosent uavhengige.

Låtene gir vi ut på eget initiativ gjennom eget plateselskap. Det gir oss muligheten til å gjøre ting på vår måte. Dessuten vil vi samarbeide med talenter her i Norge. Vi ønsker å utvikle et eget sound, basert på skandinavisk inspirasjon. Da er det viktig å gi talentfulle, lokale artister muligheten til å samarbeide med oss, forklarer han engasjert.

En av artistene han har satset på heter Farooq Mir og går under artistnavnet Rocky Mir, som synger med på Nad Jees siste sang. En annen som har latt seg inspirere av Nad Jees talent er produsent Almassian, bedre kjent som ”Newsh Art”.

– Nad Jee er inspirerende å jobbe med. Han beviser at så lenge en har troa og står på, så er alt mulig. Så har jeg fått muligheten til å jobbe mye med en spennende sjanger som bhangra og desi-musikk med vår eget sound som jeg ønsker å drive mer med, sier Almassian engasjert.

Vil inspirere ungdom
Nadeem Ullah og Niusha Almassian beskriver tiden fremover som hektisk og spennende. Før han begynte å satse på musikken for fullt, livnærte han seg som leder i flere bedrifter, konsertarrangør, DJ og skuespiller. Nå ønsker han å jobbe mer med ungdom ved siden av artisttilværelsen.

Jeg er involvert i et prosjekt hvor jeg har kontakt med og hjelper vanskeligstilt ungdom. Artistlivet er én ting, det gir meg muligheten til å spre glede og kjærlighet til andre. Men få ting kan sammenlignes med å inspirere unge som trenger det. Både med musikken min og gjennom jobben min, smiler han.

Følg ham her:

Facebook.com/nadjeemusic

Instagram: nadjeemusic