HiOA-biblioteket med alternativ ytringsfrihetsutstilling

 
Foto: flickr.com/David Hall
Ansatte ved biblioteket ved Høgskolen i Oslo og Akerhus (HiOA) har valgt å stille ut reaksjonene på skolens håndtering av utstillingen om ytringsfrihet. De er kritiske til det de oppfatter som en munnkurv fra ledelsen.
0Shares

Ved siden av rommet med den mye omtalte karikaturutstillingen har de ansatte ved biblioteket på Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) valgt å lage en ekstra utstilling, en som omhandler reaksjonene som har kommet mot høgskolens håndtering av karikaturene.

Her har man hengt opp utklipp fra aviser og nettaviser, i tillegg til reaksjoner fra sosiale medier.

– Bildet som er kommet fram i media, stemmer ikke helt med måten vi forholder oss til utstillinga på. Mye kritikk har blitt retta direkte mot biblioteket. Derfor har vi nå laget en utstilling med reaksjoner. Vi ønsker å vise hele spekteret, sier bibliotekar Jimi Thaule ved Læringssenteret på høgskolen til den uavhengige nettavisen khrono.no.

Reagerte sterkt
Thaule har gått ut på Twitter og reagert på det han mener er en munnkurv fra ledelsen ved HiOA. Han hevder avgjørelsen om å “gjemme vekk” utstillinga ikke er bibliotekets, men høgskoleledelsens, og at bibliotekarene i kjølvannet av Osloby-oppslaget om utstillingen har blitt nektet å uttale seg til mediene.

– Jeg gikk ut sterkt som privatperson på Twitter, fordi jeg mener vi ble satt i en situasjon vi ikke ville være i. For meg er dette en prinsippsak. Jeg har forståelse for at HiOA må ha en form for kommunikasjonskontroll, men vi må kunne svare på spørsmål fra pressen, spesielt når det har blitt rettet så mye kritikk mot oss, sier han.

– Ikke gitt munnkurv
Kommunikasjonssjef Anne Christel Johnsgaard fastholder på sin side at ingen har gitt bibliotekarene munnkurv.

— Ledelsen har ikke gitt bibliotekarene munnkurv. Jeg ser jeg er oppfattet slik. Jeg skal innrømme at jeg var tydelig på at biblioteket burde markedsføre selve utstillingen framfor sin misnøye med plasseringen av utstillingen. Jeg beklager hvis dette opplevdes ubehagelig, sier hun til khrono.no.

Les hele saken her.