Arshad og Elvira opptrer på transittmottak

 
Foto: Promobilde
I dag inviterer Oslo World Music Festival, Norsk Transittmottak til en dag med konserter, mat og underholdning, på en konsertarena litt utenom det vanlige – på et transittmottak.

Artister som Elvira Nikolaisen, OMVR, Arshad Maimouni (bildet øverst) og Sidiki Camara stiller opp for #VårtNabolag. Det vil også være forestilling av barn fra Capoeira Angola Oslo, kreativ lek fra klovnene i All Noses, i tillegg til barneaktiviteter arrangert av Oslo World Music Festival Frivillige.

Torshov Transittmottak er et flyktningmottak som ligger midt i et nabolag med skoler, barnehager og nærbutikker. Der bor det barn som har flyktet fra krigen i Syria, det bor politiske flyktninger fra Eritrea, mennesker med en usikker fremtid i vente. Gjennom prosjektet ønsker man å samle folk, skape en litt annerledes møteplass og gjøre terskelen lavere for å besøke kanskje det, som for mange er en ukjent bakgård.

– #VårtNabolag fungerer som en døråpner og motvirker fordommer både for besøkende og for de som bor på mottaket. Vi er veldig glade for samarbeidet med Oslo World Music Festival, og håper mange tar turen innom også i år”, sier Liv Tørres, generalsekretær i Norsk Folkehjelp i pressemeldingen.

Intiativtakere
Utrop tok også kontakt med festival Alexandra Archetti Stølen. Hun forteller at Oslo World Music Festival var initiativtaker og startet opp #Vårt Nabolag i 2014.

– Festivaldagen ble arrangert for første gang i fjor med stor suksess.

Hvor viktig ser dere på å være med i #Vårt Nabolag?

– #Vårt Nabolag er en av festivalens aller viktigste helårsprosjekter. Det støtter opp om en av festivalens hovedmålsetninger om å skape arenaer der vi presenterer kvalitetsmusikk med en samfunnsmessig brodd.

Fått tak i engasjerte artister
Hvordan har dere fått rikskjente artister som Elvira Nikolaisen og Arshad Maimouni til å stille opp?

– Det er en veldig takknemlig jobb å jobbe med en festival som støtter opp om flyktningesaken. Det er mange artister som ønsker å støtte opp om #VårtNabolag. Elvira og Arshad er engasjerte mennesker som synes prosjektet er viktig og da er det fantastisk å kunne bidra med å dele musikken og sangene sine med beboere og publikum. 
 
Et viktig arrangement for Oslo World, er tonen fra festivalsjef Alexandra Archetti Stølen.
Foto : Carsten Jøssund

Hvor lenge har dere og Norsk Folkehjelp samarbeidet om prosjektet?
 

– Vi har tidligere samarbeidet med Norsk Folkehjelp, men det er først i 2015 at vi har inngått et større samarbeid om #Vårt Nabolag, noe vi setter stor pris på. Norsk Folkehjelp driver åtte mottak i Norge, hvor et av de er Torshov.  

Og hva slags forventninger har dere til denne lørdagen?
 

– Vi gleder oss og tror det blir gøy, rørende, meningsylt og minneverdig. Dessuten har #Vårt Nabolag kommet for å bli, så dette er bare starten på en storsatsning, håper vi.