– Bidrar til at nordmenn åpner øynene for Bollywood

Både statsminister Erna Solberg og skuespiller Gulshan Grover mottok pris under åpningen av årets Bollywoodfestival. Til høyre: festivalsjef Nasrullah Qureshi.
Foto: Pressebilde
Statsminister Erna Solberg åpnet Bollywood-festivalen 4. september. Den varer helt til fredag denne uken. 

– Bollywood er større enn det mange av oss klarer å forestille oss. Det sies at så mange som tre milliarder mennesker ser filmer fra Bollywood – og indiske filmer er et eksempel på kulturutveksling som når langt utover landegrenser, kontinenter og språkbarrierer.

Det sa statsminster Erna Solberg da hun åpnet den 13. Bollywoodfestivalen på Lørenskog kino på 4. september. Det var lagt ut rød løper og sammen med statsministeren på åpningen deltok Bollywood-stjerner og -personligheter innen skuespill, sang, dans og filmproduskjon.  

I tillegg til å holde tale delte statsministeren ut pris til skuespilleren Gulshan Grover, kjent som Bollywoods “bad man” fordi han har spesialisert seg på roller som skurk. Solberg fikk også selv utdelt en pris med alle danserne til stede på scenen.

Statsminister Erna Solberg (i midten) åpnet Bollywoodfestivalen sammen med festivalsjef Nasrullah Qureshi skuespiller Gracy Singh, skuespiller Gulshan Grover og festivalrådgiver Neermal Suri.
Foto : Pressebilde

Imponert over festivalen
Statsministeren ga klart uttrykk for at festivalen har imponert henne.

Foto : Pressebilde

– Denne festivalen har spilt en viktig rolle i å knytte Norge nærmere til den store drømmeverden som Bollywood utgjør. Jeg synes også det sier mye om innsatsen menneskene bak festivalen har lagt ned gjennom mange år, når flere av Indias største filmstjerner har valgt å besøke Norge for å være en del av vår egen Bollywoodfestival, sa hun, og fortsatte: 

Foto : Pressebilde

– Det er veldig imponerende å se hvor mange ulike type arrangementer som er med i festivalprogrammet. Her er verdenspremierer. Filmer fra flere ulike land. Konserter. Skuespiller-workshops. Yoga-sesjoner. Og sist men ikke minst: mange flotte danseinnslag, som jeg også gleder meg stort til å se her i kveld.

Foto : Pressebilde

Statsministeren benyttet også anledningen, i ekte politikerånd, til å si noe om samfunnsansvaret filmbransjen har. 

– Filmspråket er universelt, uten grenser og når ut til milliarder av mennesker. Som filmskapere og skuespillere har dere en stor mulighet til å påvirke barn og unge, kvinner og menn verden over. Dere har en unik sjanse til å bringe verdier og holdninger om medmenneskelighet videre, både i vår tid og for fremtiden.