Fem ting jeg lærte av “Hvis jeg var hvit”

Abubakar Hussain har skrevet bok. Det ble en lærerik opplevelse for vår skribent
Foto: Alejandro Decap
Undertegnede har lest boken "Hvis jeg var hvit" av "Tabu med Abu"-Abu. Her er fem ting jeg lærte.

Abubakar Hussain er en norsk-pakistansk tv-personlighet, best kjent fra nettserien “Tabu med Abu” på NRK. Han har vokst opp på Lørenskog og i Oslo, og i boken “Hvis jeg var hvit” tar han for seg oppveksten sin, rasisme, ekteskap, utdanning og sitt møte med norsk media (alt dette på 95 sider!). 

1. Noen fordeler er det ved å være pakistansk mann. Du for eksempel kan få eget program på NRK.*

2. Utlendinger på TV lykkes best når de kødder med det å være utlending.**

3. Både nordmenn og utlendinger synes stereotypier av innvandrermenn på TV er gøy. Så gøy at man faktisk får Komiprisen og skryt av Harald Eia. 

4. Jeg fikk et helt nytt syn på arrangert ekteskap. Neida. Jeg foretrekker fortsatt Tinder.

 
Foto : Cappelen Damm (promobilde)
5. Det er ikke greit å kalle Himanshu Gulati en “kukksuger” på Twitter, det er sånt som gjør at Frp sender et langt brev til din arbeidsgiver og alle blir stressa. Og så må du krype til korset og slette tweeten.***

*Lag en god hashtagg, få Karpe Diem med på taggen og kødd med rasisme, og vips så har du et TV-program.

**Zahid Ali og Yousef Hadaoui, for å nevne noen. For å nevne alle. Det er alle. Kommer ikke på flere. Send inn flere forslag til [email protected].

***Abubakar Hussein skrev nemlig dette på Twitter i 2013, Frp truet med noen advokater. Abu var smart nok til å slette tweeten (ikke raskt nok, Frp fikk det med seg). Ikke kult å kalle folk for kukksuger.