Ny internasjonal filmfestival planlegges til Oslo

"For a Moment, Freedom" av den iransk-østerrikske regissøren Arash T. Riahi har vært en av Film Fra Sørs trekkplastre. Nå vil stiftelsen som står bak filmfestivalen med samme navn stå bak en ny som inkluderer uavhengige filmer fra USA og Europa.
Foto: Film Fra Sør
Nordisk Film Kino og Oslo Kommune har ytret et ønske om en ny stor filmfestival i Oslo. 
0Shares

Ifølge en pressemelding fra Stiftelsen Film Fra Sør, skal den nye festivalen ha Oslo Pix som arbeidstittel. Tankegangen er at hovedstaden er i dag preget av nisjefestivaler, og publikum og byråene trenger et visningsvindu for filmer fra Europa og USA.

 
Foto : filmfrasor.no

– Stiftelsen Film fra Sør har organisert filmfestivaler siden 1991. Vi har en profesjonell drift, skaper gode resultater og har et godt samarbeid med Nordisk Film Kino fra før. Derfor ønsker vi å bidra til at en slik stor publikumsfestival kommer opp og stå, og blir en bærekraftig festival med bred publikumsoppslutning, forteller daglig leder i Stiftelsen Film fra Sør, Heidi Palm Sandberg. 

Kommunikasjon- og markedsjef Ida Johannessen legger til: 

– Den nye filmfestivalen skal bidra til et enda bredere tilbud for publikum året rundt. Håpet er at Oslo blir en levende filmfestivalby, hvor arrangementene utfyller og supplerer hverandre fremfor å utkonkurrere hverandre.

Tar tak i et reelt behov
Film fra Sør-festivalen startet opp fordi Oslo trang et visningsvindu for filmer fra Asia, Afrika og Latin-Amerika. Den har vokst seg stor og man ser en stadig økende interesse for filmer fra de 3 kontinentene. Men i hovedstaden finnes det ikke lenger en filmfestival som viser filmer fra de andre kontinentene, som blant annet amerikansk indiefilm eller europeisk arthausfilm. 

– Film fra Sør-festivalen skal fortsette slik den gjør i dag, men samme kunstneriske visjoner og kjerneverdier. Med Oslo Pix har den blott fått en ny venn med litt andre interesser, men med samme bankende hjerte for kvalitetsfilm, sier kunstnerisk leder Lasse Skagen.