NRK byr på fest etter fasten – også i år

EID-FEIRING: Selma Ibrahim, Amir Horori, Rima Iraki og Noman Mubashir skal lede årets sending av "Festen etter fasten".
Foto: Ole Kaland/NRK
For tredje året på rad skal NRK markere den muslimske høytiden id al-fitr, sammen med et stjernelag av NRK-profiler

Rima Iraki leder årets sending fra studio på Marienlyst, og Amir Horori tar tempen på hvordan folk rundt om i landet feirer id, ved å vise fram innsendte bilder, hilsener og svare på spørsmål fra seerne.

Selma Ibrahim Karlsen og Noman Mubashir skal rapportere direkte fra folkets id-feiringer, mens korrespondent Yama Wolasmal tar seerne med på hans families store feiring i Oslo.

Overfor NRK sier Iraki at det blir ekstra spesielt å feire id i år, siden de to siste årene har feiringen vært preget av koronarestriksjoner.

– Nå som samfunnet har åpnet igjen, kan folk endelig møtes for å feire skikkelig. Det gleder jeg meg til å vise fram – fra flere steder i landet. Og så ser jeg fram til å lage fest sammen med Noman, Selma, Amir og Yama – dette er jo et drømmelag, sier Iraki.

Tar tilbake feiringen

Ibrahim Karlsen, som er mest kjent som programleder i«Supernytt»på NRK Super, har ikke feiret høytiden på flere år, og gleder seg til «å ta id-feiringen tilbake igjen».

– Forholdet mitt til id har jeg fra pappa som er muslim. Da jeg var liten husker jeg at vi fikk masse gaver og at vi hadde en ordentlig feiring.

Noman Mubashir, som de siste tre årene har ledet programmet «Ramadan med Noman», ser også frem til å formidle en ekte id-fest til NRK-seerne i år.

– Det blir rart å ikke feire id sammen med min egen familie, men jeg gleder meg veldig til å feire id sammen med hele Norge på TV, sier den erfarne programlederen.

«Festen etter fasten»vil også by på musikalske innslag, aktuelle gjester og nære portretter av nordmenn som har observert fasten gjennom ramadan.