Maryam Iqbal Tahir blir ny kommunikasjonsdirektør i Kulturrådet


Foto: Privat
Kulturrådet har ansatt tidligere journalist og kommunikasjonsrådgiver Maryam Iqbal Tahir som ny kommunikasjonsdirektør.

– Kulturrådet står overfor spennende utfordringer. Vi har en omfattende og viktig jobb foran oss med gjenåpning av kultursektoren og videreutvikling av et mangfoldig kunst- og kulturliv i hele landet. Jeg gleder meg til å være med på å styrke og videreutvikle Kulturrådet i tiden fremover, sier Tahir i en pressemelding.

Journalist og kommunikasjonsrådgiver

Tahir er utdannet jurist og journalist. Tidligere har hun jobbet som journalist i Dagsavisen og VG, og som spaltist i blant annet Aftenposten. Nå nylig har hun jobbet som kommunikasjonsleder for klima og miljø i Norsk olje og gass, og kommunikasjonsrådgiver i Forsvarsdepartementet.

Hun ser frem til å ta fatt på Kulturrådets samfunnsoppdrag.

– Kommunikasjonsavdelingen skal lede det strategiske kommunikasjonsarbeidet for å synliggjøre kunsten og kulturens betydning for samfunnet, og bidra til å gjøre kulturlivet ytterligere relevant, inkluderende og representativt for befolkningen, sier Tahir.

–  En dyktig og engasjert kommunikasjonsdirektør

Kulturrådets direktør, Kristin Danielsen, gir inntrykk av å være godt fornøyd med ansettelsen.

– Kulturrådet er en virksomhet som blir stadig viktigere for kultursektoren, og samtidig stadig synligere i samfunnsbildet. Med Maryam får vi en dyktig og engasjert kommunikasjonsdirektør som vil få en sentral rolle i å videreutvikle kommunikasjonsarbeidet vårt. Hun har et tydelig engasjement i samfunnsdebatten, lang erfaring med media og god kjennskap til offentlig forvaltning. Jeg gleder meg til å få henne med på laget, sier Danielsen i pressemeldingen.