Norsk-pakistansk toppkomiker måtte endre livsstilen

Abubakar Hussain tar pulsen på Norge i et nytt talkshowprogram på NRK nett-tv.
Foto: Alejandro Decap
Abubakar Hussain (29), kjent fra serien Tabu med Abu, sier at livsstilen med mat, alkohol og tobakk resulterte i hjertesvikt og rehabilitering.

Ifølge VG forteller Hussain (bildet) om festingen som holdt på å ta livet av ham i en snapchat-video som han har postet på sin åpne Facebook-side

Komikeren sier han holdt det gående i tre år, før det gikk galt like før jul.

– Jeg har ikke fortalt det til alle, men de siste tre årene har jeg festet noe helt jævlig. Jeg har vært usunn både med mat og drikke, røyking, alkohol, det som skal til, sier Hussain i videoen.

Fått positiv respons
VG snakket med Hussain dagen etter han har lagt seg inn på rehabilitering. Han forklarer hvorfor han valgte å legge ut videoen og fortelle om problemene.

– Jeg gjorde det fordi det er mange som har spurt. Og kanskje ville det også hjelpe meg psykisk å få det ut. Jeg har bare fått positiv respons tilbake, det hjelper virkelig til motivasjonen her oppe, forteller han.

Han sier det var en stor oppvåkning å få hjertesvikt i en alder av 29.

– Det har gått veldig inn på meg. Jeg har ikke klart å skrive noe, jeg har vært slapp siden det skjedde i desember. Jeg tenker mye på hva som hadde skjedd hvis jeg hadde dødd, med familien min, datteren min og vennene, sier han i sitt åpenhjertelige intervju med VG.