Støtter minoritetsradioer i Oslo

 
Foto: Monica Løvdahl
Leder av Kultur- og utdanningskomiteen, Harald Nissen (bildet), er opptatt av å redde minoritetsradioene i Oslo fra nedleggelse. Han får full støtte av bystyrerepresentant Fatima Al Madar (Ap).
0Shares

Radio Latin-Amerika og Radio Inter FM har varslet at de vurderer å legge ned driftene etter kraftig kutt ved årets tilskudd fra Medietilsynet vedtatt av Kulturdepartementet, melder Radio Latin-Amerika på sin hjemmeside.

Nissen har deltatt på flere møter med lederne og frivillige medarbeidere for minoritetsradioer. Bystyrerepresentant for Arbeiderpartiet, Fatima Al Madar, som er medlem av Kultur- og utdanningskomiteen, var også tilstede på møtet sammen med representanter fra Rådet for innvandrerorganisasjoner i Oslo. Målet er å finne en løsning slik at disse kanaler ikke stenger dørene for godt.

Kraftig redusert støtte
Støtten fra Medietilsynet plikter å gi tilskudd til drift til minoritetsradioer etter Forskrift om tilskudd til lokale lyd- og bildemedier. Forskriften sier blant annet:

Siden 80-årene har norsk-chilenske Hans Dahle vært frontfigur i Radio Latin-Amerika, Oslos eneste spansktalende radiokanal. Grunnet støttekutt må han i verste fall nedlegge driften.
Foto : Henrik Kreilisheim

“Tilskudd etter denne forskriften kan gis i form av: … c) Driftstilskudd til lokalradioer for etniske og språklige minoritetsgrupper. Det kan maksimalt tildeles 50 000 kroner per lokalradio per år”. Departementet har også fjernet bestemmelsen “Ved tildeling av tilskudd skal det tas særlig hemsyn til søknader fra etnisk-språklige minoritetsradioer”

Støtten, som er den eneste offentlige bevilgningen som gis til minoritetsradioer, ble i 2016 for samtlige aktører redusert med 50%, tross alle protester, argumenter, brev og høringsvar.