SKAM solgt til USA

Skuespillerne i SKAM nyter braksuksess her hjemme. Nå skal det lages en amerikansk versjon av serien.
Foto: NRK Presse
SKAM blir SHAME når produsenten Simon Fuller skal gjøre det norske TV-fenomenet tilgjengelig for det amerikanske publikumet, melder NRK i en pressemelding.  
0Shares

Simon Fullers produksjonsselskap XIX Entertainment har signert en intensjonsavtale med NRK, om å produsere en amerikansk versjon av SKAM for USA og Canada.

 
Foto : Glenn Karlsen

– Vi har hatt en fin dialog med Simon Fuller siden i sommer. At han vil produsere ”SHAME” i USA, er en stor fjær i hatten for Julie Andem og teamet, NRK og den norske TV-bransjen. Vi er utrolig stolte av at en serie rettet mot ungdom som tar opp temaer som seksuell identitet, psykiske problemer, religion, festvoldtekt og spiseforstyrrelser, blir et internasjonalt fenomen, sier redaksjonssjef for TV i NRK P3, Håkon Moslet.

Fuller har skapt store internasjonale TV-suksesser som American Idol, So You Think You Can Dance, og var dessuten mannen bak pop-gruppa Spice Girls. Han planlegger å produsere den engelskspråklige versjonen av SKAM i 2017, og er full av lovord om den norske serien.

– SKAM er en viktig serie fordi den har et helt spesielt innhold, laget med ærlighet og integritet for et yngre publikum. SHAME har potensiale til å bli en innflytelsesrik serie i Nord-Amerika, hvor vi ikke har noe lignende. Det viser at Norge og Skandinavia er i front på innovasjon og kreativitet, og jeg er stolt av å være med å gjøre SKAM tilgjengelig for et mye større publikum enn i dag, sier Fuller.

 
Foto : Andrew McPherson

Tro mot konseptet
SKAM har siden starten i 2015 oppnådd stor popularitet for sin måte å fortelle historien på ulike plattformen og “mens handlingen foregår”, og sesong 3 har hatt seertall på over 1,2 millioner ukentlige seere.

– Mange i den internasjonale TV-bransjen har fått øynene opp for SKAM denne høsten, men ingen har vist at de har en visjon som Simon Fuller. Han ønsker å være tro mot det opprinnelige konseptet og gjøre “SHAME” til en serie som kan endre spillereglene i amerikansk TV, sier Håkon Moslet.

Mer SKAM hjemme
Videre forteller Moslet forteller at hovedfokuset til det norske SKAM-teamet nå er å planlegge sesong 4 her hjemme. Den kommer etter nyttår. Likevel ønsker de å sikre at den amerikanske versjonen er tro mot det opprinnelige konseptet.

– SHAME blir en helt separat produksjon som XIX Entertainment vil stå ansvarlige for. Vi håper likevel å bidra til at det blir en serie som har med seg mange av de grunnleggende kvalitetene til SKAM, og til at det blir en hit i det amerikanske markedet, sier Moslet.