Frigjør seg fra skam gjennom dans

 
Foto: operaen.no
Hip-hop møter samtidsdans når Bouziane Bouteldja danser sin historie – om vold, religion, kjærlighet og frigjøring, skriver Den Norske Opera i en pressemelding.  

Bouteldja (bildet) er leder for Company Dans6T, et kompani med sterke hiphop-tradisjoner, som hører hjemme i Tarbes i Frankrike. Med bakgrunn fra hiphop, b-boying, samtidsdans og drama er Bouteldja en svært allsidig danser.

1. og 2. februar danser han soloen Reversible på Scene 2 i Operaen. I forestillingen tar han blant annet for seg skammen knyttet til seksuelle overgrep, og sitt eget brudd med islam.

Utfordrer tabuer
Han danser for retten til å definere sitt eget liv, og for å frigjøre seg fra samfunnets press. Bouteldja er åpen om at han som barn ble utsatt for overgrep, og dansen er hans stemme. Han ønsker å undersøke hvordan skam og tabuer påvirker sinnene, kroppene, og selve bevegelsene våre.

– Dette er ikke en fornærmelse, men et uttrykk for min gjenvunne frihet, sier den fransk-algeriske danseren og koreografen.

Forestillingen presenteres av Transnational Arts Production (TrAP) i samarbeid med Camin Aktion og Dirk Korell. TrAP og Den Norske Opera & Ballett samarbeider om å bringe ny, internasjonal scenekunst til Oslo.